Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Kubuntu: monitor geeft 100% CPU top niet  (gelezen 124 keer)

Offline Allard

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Kubuntu: monitor geeft 100% CPU top niet
« Gepost op: 2014/10/16, 19:10:17 »
Recentelijk heb ik Kubuntu 14.04 geïnstalleerd nadat Ubuntu met Compiz en Unity maar problemen bleven geven maar ik merk een vreemd iets op. Het systeem monitor van KDE (systemguard geloof ik) meldt soms dat het systeem 100% CPU gebruik terwijl ik in het programma nergens kan aflezen welk proces dit is. Nou is het echter zo dat top en htop niet aangeven dat de processor zoveel load heeft.

Schoonheidsfoutje of een echt probleem? Het is een AMD A8-5600K CPU. Hieronder een screenshot:

https://www.dropbox.com/s/dtccmp93fse1dd0/16-10-14.png?dl=0
PC: MSI H110M PRO-VD,   Intel Core i5 6600,  8GB DDR4,  MSI GTX 960 4GB Gaming,  Crucial BX100 250GB, Samsung 850 EVO 500GB  -- Ubuntu 16.04 LTS 64-bit --
Acer Aspire V3-771:  Intel Core i5 3230M,  6GB DDR3,  Intel HD 4000 Graphics,  Crucial BX100 500GB  -- Ubuntu 16.04 LTS 64-bit --

Offline atomos

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Kubuntu: monitor geeft 100% CPU top niet
« Reactie #1 Gepost op: 2014/10/16, 22:09:57 »
Wat jij omschrijft is heel irr. ik heb het ook gehad, het stopt vanzelf  :blank: ..
Dat programma maakt een index van je HD en die is,, denk ik, niet af te sluiten,, althans ik ben het niet tegen gekomen.
Na een dag was het gestopt.
☺Asuswrt-Merlin on Netgear R7000 ⚛
☺☞Kubuntu 17,04 ,x64.☜⚛
☺ Raspberry pi B+,2B, 3B en Banana M2, arduino mega,nano,uno,ethernetshield, etc ☺
CP/N,dos,msdos,win2,win3.11,win95,win98,NT3.5,NT4,win2000,winXP,win-vista,win10 (2006)Linux