Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: foutmelding bij gramps  (gelezen 278 keer)

Offline marcel0138

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
foutmelding bij gramps
« Gepost op: 2014/09/20, 22:07:54 »
Ik heb Ubuntu 12-04 opgewaardeerd naar 14-04 en dit ging prima. Alleen bij het openen van het stamboom programma Gramps krijg ik de foutmelding: geografische functie module OsmMap niet geladen en daarna de melding module GExiv2 niet geladen. Ik weet niet wat een stamboom programma met Open Street Map heeft te maken maar in de menubalk kaarten uitgevinkt. Hoe kan ik beide fouten herstellen of als ik het programma opnieuw wil installeren hoe verwijder ik het eerst en daarna hoe installeer ik de nieuwe? Ik kan dat nergens op het bureaublad van Ubuntu vinden.

Offline fhgoeree

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: foutmelding bij gramps
« Reactie #1 Gepost op: 2014/12/30, 21:14:59 »
Je kunt dit probleem oplossen via Synaptic (eventueel te installeren via Ubuntu Softwarecentrum). Zoek in het snelfilter naar gexiv2 en naar osmgps en installeer achtereenvolgens:

gir1.2-gexiv2-0.10
libgexiv2-2

en

gir1.2-osmgpsmap-1.0
python-osmgpsmap (ik weet niet of deze echt nodig is)

Na het installeren van deze bestanden waren bij de meldingen weg.