Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.  (gelezen 438 keer)

Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Gepost op: 2014/09/10, 23:38:46 »
Na het crashen van me oude ssd heb ik een nieuwe gekocht. Voor de rest is er niets aan het systeem veranderd. Ik installeer Linux Mint 17 weer, en ga vervolgens alles goed instellen enzo.

Kijk ik in Libre Office, en wat zie ik tot mijn verbazing, geen woorden maar streepjes. Dus ik dacht, installatie foutje, dus libre office er af en pc opnieuw gestart voor de zekerheid. Vervolgens libre office terug en weer het zelfde.

Ik dacht even er een schermafdruk er van te maken, maar heel vreemd, dan zie je wel de woorden staan in de foto en geen streepjes. Wat kan ik er nog aan doen?

Dus een foto met me tel gemaakt, ja de kwaliteit van de fotos is beter van mijn mobiel, maar via Gimp verkleint om het toe te laten op deze topic ;-)


Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #1 Gepost op: 2014/09/10, 23:42:51 »
inxi -F
Eerst terminalvenster schermvullend maken, zodat de regels niet worden afgebroken.

Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #2 Gepost op: 2014/09/11, 10:16:31 »
System:    Host: dennis-PC Kernel: 3.13.0-24-generic x86_64 (64 bit) Desktop: N/A Distro: Linux Mint 17 Qiana
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: P5K version: Rev 1.xx Bios: American Megatrends version: 1201 date: 10/14/2008
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo CPU E6750 (-MCP-) cache: 4096 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3 vmx)
           Clock Speeds: 1: 1998.00 MHz 2: 1998.00 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA Device 1287
           X.Org: 1.15.1 drivers: (unloaded: fbdev,vesa) FAILED: nouveau Resolution: 1440x900@59.9hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.4, 128 bits) GLX Version: 2.1 Mesa 10.1.3
Audio:     Card-1: NVIDIA Device 0e0f driver: snd_hda_intel Sound: ALSA ver: k3.13.0-24-generic
           Card-2: Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller driver: snd_hda_intel
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros Attansic L1 Gigabit Ethernet driver: atl1
           IF: eth1 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 00:1e:8c:78:47:10
           Card-2: Realtek RTL8169 PCI Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
           IF: eth0 state: down mac: 6c:fd:b9:00:02:e2
Drives:    HDD Total Size: 1250.3GB (0.4% used) 1: id: /dev/sda model: Samsung_SSD_840 size: 250.1GB
           2: id: /dev/sdb model: SAMSUNG_HD103UJ size: 1000.2GB
Partition: ID: / size: 225G used: 5.3G (3%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 5.06GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 174 Uptime: 1:09 Memory: 724.7/3952.8MB Client: Shell inxi: 1.8.4

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #3 Gepost op: 2014/09/11, 10:26:01 »
Draai Stuurprogrammabeheer (Driver Manager) eens, om het niet-vrije stuurprogramma te installeren voor je Nvidia-videokaart.

Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #4 Gepost op: 2014/09/11, 15:25:47 »
Ja, daar geeft ie een leeg vlak aan met de tekst, geen vrije stuur programma's gevonden.

Ik heb via de nvidia site de driver gedownload als .run file. Maar zoals ik al eens aangaf weet ik nog niet alles natuurlijk. Hoe kan ik deze dan het beste installeren

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #5 Gepost op: 2014/09/11, 16:27:56 »
Welke type Nvidia-videokaart is het precies? Kan ik niet  uit het apparatuuroverzicht opmaken...

Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #6 Gepost op: 2014/09/11, 20:58:54 »
Het is een Geforce GT730. zit op een kaartje van PNY

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #7 Gepost op: 2014/09/11, 22:59:42 »
OK, dat ziet er veelbelovend uit voor het stuurprogje nvidia-331.38 dat in de pakketbronnen zit:
http://www.nvidia.com/Download/driverResults.aspx/72250/en-us

Doe dus eens:
sudo apt-get install nvidia-331
Druk op Enter. Tik desgevraagd je wachtwoord in, dat blijft geheel onzichtbaar, dat hoort zo. Druk weer op Enter.

Herstart daarna je computer. Helpt dat?

Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #8 Gepost op: 2014/09/12, 01:28:18 »
Net mijn visite naar buiten gejaagd. Meteen nu jou install aan het proberen :-)

Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #9 Gepost op: 2014/09/12, 21:45:59 »
Na de installatie van de driver merkte nog geen verschil... daarna sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade gedaan. Toen had ik wel weer letters maar daarbij kreeg ik er ook bijv als ik internet aanklik en weer weg klik 1 groot wit bureaublad. en als ik over het bureaublad heen ga, dan komen de pictogrammen wel weer 1 voor 1 zichtbaar

Zou het beste zijn om het toch maar eens de pc her installeren?

Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #10 Gepost op: 2014/09/12, 21:56:32 »
Nou mensen, het is opgelost. ik las op internet dat mijn nieuwe videokaart storingen kan ondervinden met mijn oudere moederbord. Dus nu weer de oude videokaart teruggeplaatst en probleem opgelost.

Dat word dan sims spelen met storingen haha

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #11 Gepost op: 2014/09/12, 23:12:34 »
OK.... Je kunt ook eens proberen, of de storingen verdwijnen wanneer je het nieuwste BIOS installeert voor je moederbord. Zie de webstek van de moederbordbakker.

Re: Allemaal streepjes en geen tekst in libreoffice.
« Reactie #12 Gepost op: 2014/09/21, 22:10:29 »
Ik heb al de laatste bios versie geinstalleerd staan. Deze word niet meer geupdate helaas.  Langzaam aan het kijken naar nieuwe componenten om weer een nieuwe pc te installeren. Hopelijk dat de werkbalk dan in beeld blijft staan. Al bij 2 andere nieuwe systemen die ik opbouwde en waar ik Linux Mint Mate op wilde zetten verdween al meteen de werbalk.