Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: APG vermelden in xorg.conf  (gelezen 883 keer)

vanaggel

  • Gast
APG vermelden in xorg.conf
« Gepost op: 2007/03/24, 11:46:44 »
Gisteren Nvidia-driver geïnstalleerd met behulp v.e. script van "envy" .
Het zag er aanvankelijk goed uit, nvidia logo bij opstart en goeie grafiks.


Helaas loopt de boel vast bij het afsluiten   :(

Iemand een oplossing?

Resolutie staat en stond wel hoog 1280x1024. Frequentie staat te laag: 50 Hz en kán alleen tot 55 Hz
Toen ik deze in het nu verkegen Nvidia-menu wilde wijzigen liep de zaak ook vast.

Nvidia XFX Geforce fx5200 128mb.

In m'n xorg.conf bij Section "Device" staat nu geen BusID
Dit staat wel in de backup old
Aangezien ik APG heb, wat kan ik daar neerzetten: "APG:1:0:0"  ???

Graag hulp.

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
APG vermelden in xorg.conf
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/24, 11:49:49 »
na het installeren van de drivers met dat script kreeg je de problemen?
doe eens glxinfo in de terminal.

vanaggel

  • Gast
APG vermelden in xorg.conf
« Reactie #2 Gepost op: 2007/03/24, 11:51:56 »
Citaat van: leoquant
na het installeren van de drivers met dat script kreeg je de problemen?
doe eens glxinfo in de terminal.
Ik heb de driver inmiddels gedeïnstalleerd.

BusID moet niet zijn PCI maar AGP. Kan nooit goed zijn en is vlgns. mij de oorzaak van de soelaas.

vanaggel

  • Gast
APG vermelden in xorg.conf
« Reactie #3 Gepost op: 2007/03/25, 10:34:31 »
Citaat van: leoquant
na het installeren van de drivers met dat script kreeg je de problemen?
doe eens glxinfo in de terminal.
Weer geïnstalleerd!

glxinfo:
name of display:  :0.0

en systeem loopt dan vast

Opstart is echter prima!

Offline tabasco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
APG vermelden in xorg.conf
« Reactie #4 Gepost op: 2007/06/02, 17:36:19 »
Hai vanaggel,

Deze thread is wel oud, maar ik ben nieuwsgierig naar jouw oplossing. Wat ik zo lees uit jouw verhaal werk je met een HP moederboard en een FX5200 videokaart. Ik ben bij een kennis soortgelijke driver problemen tegengekomen op een HP Vectra 400 met een onboard videokaart en een FX5200 geinstalleerd in een agp slot. Onboard kaart staat uit in de bios (ook bios update gedaan). De onboard 3com kaart hapert trouwens ook nog wel 'ns.
Kun je mij vertellen of je het hebt opgelost?
Envy ga ik nu proberen...

gr,
tabasco