Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: TL-WN725N  (gelezen 5602 keer)

Offline winston

  • Lid
TL-WN725N
« Gepost op: 2014/08/30, 13:54:22 »
mijn splinternieuwe wireless tp-link nano usb adapter TL-WN725N  weigert contact met mijn modem.wordt ook niet herkend. knippert soms wel.
ik draai xcfk en KDE. 14.04 wie o wie helpt mij uit de nood?

Offline maasnet

  • Lid
    • m-vd-hoeven
  • Steunpunt: Ja
Re: TL-WN725N
« Reactie #1 Gepost op: 2014/08/30, 14:23:02 »
Je ziet wel wat een ander heeft, maar je ziet niet wat hij mist.

OS: Ubuntu Gnome 18.04/Xubuntu 18.04; Windows 10 (dualboot) RPI: Ubuntu Mate; Asus 1005PE: Linux Lite 3.8
***Steunpunt***  voor andere steunpunten: https://kaart.ubuntu-nl.org/

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #2 Gepost op: 2014/08/30, 15:02:05 »
hi maasnet,
bedankt voor je reactie, ik ga t meteen proberen,
groet, w

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #3 Gepost op: 2014/08/30, 23:59:09 »
hi maasnet,
 ik heb alle regels uit je link in de terminal ingevoerd.
maar bij de voorlaatste regel  -insmod 8188 eu.ko- krijg ik een foutmelding.
-device or resource busy- en kan ik niet verder.
heel jammer, misschien weet je hoe dat komt.
dank voor de moeite,
winston

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #4 Gepost op: 2014/08/31, 00:01:31 »
ps.

ook sudo voor de regel deed niets.
w.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #5 Gepost op: 2014/08/31, 08:18:28 »
Winston,

Geen foutmeldingen gekregen bij make all

UnPlug die USB WiFi
Dan in de terminal de volgende opdrachten:
Citaat
sudo depmod -a
sudo modprobe 8188eu
Plug die USB WiFi  en kijk eens of die werkt.


OK...
Mocht het zo zijn dat de kernel-module 8188eu niet automatisch wordt geladen bij de opstarten..
Pas dan text-bestand /etc/modules aan ...
gksudo gedit /etc/modules
Zet dan 8188eu in het text-bestand /etc/modules op een nieuwe regel oder aan.
Opslaan en sluiten, hiermee zorg je ervoor dan de kernel-module 8188eu bij elke opstart automatisch wordt geladen.

MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #6 Gepost op: 2014/08/31, 10:03:03 »
Dat USB-netwerkstekkertje werkt uit-de-doos in 14.04. Geen extra stuurprogje voor nodig....

Er is dus wat anders aan de hand. Wat, is nog onduidelijk. Zit je wel dicht genoeg in de buurt van de router? De ingebouwde antenne van het stekkertje is piepklein en kan geen grote afstanden overbruggen.
« Laatst bewerkt op: 2014/08/31, 10:04:34 door Pjotr »

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #7 Gepost op: 2014/09/01, 14:35:37 »
aan alle vriendelijke reageerders op de vraag over mijn tp-link,
al jullie opdrachten heb ik uitgevoerd, helaas, hij doet niets.
ik krijg ook melding dat mijn ingebouwde netwerkkaart uit staat.(het knopje aan de zijkant van de comp. kan aan of uit, maar dat verandert niets, buiten het lampje)
mijn computer is een toshiba satellite a100-683 met centrino duo processor
en 2 gig. geheugen uit 2006.

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #8 Gepost op: 2014/09/01, 14:36:54 »
dank voor alle moeite,
winston

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #9 Gepost op: 2014/09/01, 14:50:12 »
OK, hij staat dus uitgeschakeld. En dat is het probleem, niet het stuurprogramma. Kijk eens, of je 'm zo kunt inschakelen:
https://sites.google.com/site/computertip/geendraadloosinternet#TOC-Zet-de-kaart-aan
(punt 2.3, linkerkolom)

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #10 Gepost op: 2014/09/03, 18:58:12 »
hi pjotr,
nou, ik heb precies gedaan wat je gezegd hebt, maar helaas de stick en de kaart weigeren dienst.
het schijnt me niet gegeven te zijn.
misschien heb je nog een andere tip?
thanks,
winston

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #11 Gepost op: 2014/09/03, 20:10:39 »
Winston,

Volgens de opgeven specs van de laptop, moet de ingebouwde WiFI
"Intel® PRO/Wireless 3945ABG LAN Mini PCI" ook uit-de doos werken.

Ds zal je probleem elders moeten zoeken.
Controleer of alles wel goed en aan staat.
Ook op de modem, dat daar de draadloos ook aan staan.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #12 Gepost op: 2014/09/04, 20:57:24 »
hi maurice,

dank voor je reactie.
aan het modem kan het niet liggen, dat is door telfort bekeken, doorgemeten, aangepast en weer aangepast.
maar mijn   netwerkkaart staat nog steeds uit. misschien moet ik alles maar opnieuw installeren.
KDE en xcfe, en helpt dat,

groet, winston

Offline DeBaas

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: TL-WN725N
« Reactie #13 Gepost op: 2014/09/04, 21:43:47 »
Installeer rfkill
in terminal
sudo rfkill list
geeft de status van WiFi en Bluetooth.
Zolang bij WiFi een van de opties op on staat werkt deze niet.
Geef in
sudo rfkill unblock all
en kijk met sudo rfkill list of er nog wat van status is veranderd.
hardblock wordt door het schakelaartje opgeheven.
Ik beantwoord GEEN hulpvragen via PB en/of MAIL

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #14 Gepost op: 2014/09/06, 19:24:48 »
hi de baas,
gedaan wat je zei.
hard en soft block staan op no na herstart met schakelaar aan.
maar comp. zegt nog steeds netwerkkaart staat uit.
heb ook geen verbinding met modem, het lampje op de stick knippert langzaam.
maar dat deed hij eerder ook al.

vriendelijke groet,
winston

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #15 Gepost op: 2014/09/06, 19:31:38 »
ps de baas,

na het laatste commando, sudo rfkill unblock all plus enter reageert hij niet, herhaalt slechts mijn naam en vraagt geen wachtwoord meer.

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #16 Gepost op: 2014/09/06, 19:54:29 »
ps de baas,

na het laatste commando, sudo rfkill unblock all plus enter reageert hij niet, herhaalt slechts mijn naam en vraagt geen wachtwoord meer.
Winston,

Dan kan kloppen.
Als je binnen een bepaalde tijd in de zelfde terminal sessie wordt bij een sudo opdracht niet meer naar uw paswoord gevraagd.
Dit ter zijde.

Maar zijn de firmware bestanden wel ge-installeerd.
Als ik me niet vergist heeft beide Wifi deze nodig voor de goede werken.
Het zekere voor het onzekere, in een terminal:
sudo apt-get install linux-firmware linux-firmware-nonfree
Mocht ze toch ge-installeerd zijn dan krijg je wel een melding dat ze al up-to-date zijn.

Zo niet, dan worden deze ge-installeerd een herstart is dan voldoende vann hieruit 'bekeken'. (Vermoed ik)
Als het weer niets is en je heb toevallig een andere laptop/pc bijdehand die het zelfde probleem heeft.
Dan zal je toch moeten zoeken in de richting tussen je modem en de laptop/pc.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #17 Gepost op: 2014/09/06, 20:26:30 »
hi maurice,
dank voor je reactie.
hij geeft dit antwoord:

winston@delano:~$ sudo apt-get install linux-firmware linux-firmware-nonfree
[sudo] password for winston:
Pakketlijsten worden ingelezen... Klaar
Boom van vereisten wordt opgebouwd       
De status informatie wordt gelezen... Klaar
linux-firmware-nonfree is al de nieuwste versie.
linux-firmware is al de nieuwste versie.
linux-firmware is ingesteld voor handmatige installatie.
Het volgende pakket is automatisch geïnstalleerd en is niet langer nodig:
  baloo
Use 'apt-get autoremove' to remove it.
0 pakketten opgewaardeerd, 0 pakketten nieuw geïnstalleerd, 0 te verwijderen en 0 niet opgewaardeerd.
winston@delano:~$

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #18 Gepost op: 2014/09/06, 21:34:59 »
Winston,

Even samenvatten:
De firmware bestanden zijn ge-installeerd.
rfkill list -> geef op alles een 'no' als antwoord.
Je heb het goede paswoord (sleutel) ingeven voor je draadloze verbinding.
En ook de rest staat goed ingesteld: DHCP .....
iwconfig -> zal aangeven welke netwerk-kaart een wireless is en nog meer info, meestaal is dat wlan0.
ifconfig -a -> geef een lijst met de netwerk-kaart(en), ook als hebben ze geen ip-adres heeft
Zoals de ingebouwde netwerkkaart voor bedraard eth0.
lo, de loopback, moet het ip-adres 127.0.0.1 hebben.

Maw, als je zeker bent dat alles goed staat ingesteld op je laptop
En je krijg geen verbinding, dan zal het probleem tussen de modem en laptop zitten.
Dus een tweede laptop/pc die het zelfde probleem heeft zal dit bevestiging.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #19 Gepost op: 2014/09/06, 23:26:41 »
hoi maurice,
dank voor je meedenken,
wat ik nog was vergeten; ik had wicd en wifi-radar wifiprogramma s gedownload, en die pikken allerlei omringende signalen op
inclusief mijn modem maar maken geen contact. nu weer verwijderd.
een half jaar geleden draaide ik nog gnome 12.04 studio-versie en had ik verbinding in cafe of hotel, thuis  gebruikte ik bedraad.
mijn modem is volgens telfort helemaal goed, ze hebben echt hun best gedaan,
het lijkt wel of het me niet gegeven is,...
groet, winston

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #20 Gepost op: 2014/09/06, 23:29:01 »
ps maurice,

daarom kocht ik die stick,
w

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #21 Gepost op: 2014/09/07, 10:17:53 »
Staat er op die TL-WN725N, zoals pjotr al zei in zijn tip topic IC: 8853A-WN725N.

Verder zou je als test met de TL-WN725N niet ingeplugd, in een terminal venster het volgende commando kunnen uitvoeren
tail -f /var/log/syslog [Enter]

Maak vervolgens met de muis het terminalvenster flink groter, en plug de TL-WN725N in. De regels die erbij komen, geven info over de TL-WN725N. (Het tail commando kan worden beëindigd met de toetsencombinatie Ctrl c .) Zodat je die output hier kan posten.

ik had wicd en wifi-radar wifiprogramma s gedownload, en die pikken allerlei omringende signalen op
inclusief mijn modem maar maken geen contact.
Zie je dit ook, als je klikt op het netwerk icoontje? Ook als je interne netwerkkaart hebt geblacklist? Check en/of post, met de TL-WN725N ingeplugd, deze output ter controle
sudo lshw -c network [Enter]

Als in dat netwerk icoontje je modem/router kunt selecteren, verschijnt er dan wel een wachtwoord venster? Dan zou het al moeten werken, nadat het juiste wachtwoord van je draadloze verbinding is ingevoerd. Als je dan klikt op dat netwerk icoontje en "Verbinding bewerken" en klikt op de draadloze netwerknaam en Bewerken, staat op tabblad "Draadloze netwerken" Modus wel op Infrastructuur? Loop voor alle zekerheid ook nog de andere tabbladen na.
Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Xubuntu 18.04.1
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Xubuntu 18.04 & testversie Xubuntu 19.04  
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #22 Gepost op: 2014/09/09, 17:40:01 »
hi jolo,

dit zijn de uitkomsten die ik kreeg na uitvoering van jou opdrachten,

winston@delano:~$  tail -f /var/log/syslog
Sep  9 17:09:39 delano org.kde.powerdevil.backlighthelper: QDBusConnection: system D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
Sep  9 17:09:39 delano dbus[680]: [system] Successfully activated service 'org.kde.powerdevil.backlighthelper'
Sep  9 17:10:47 delano dbus[680]: [system] Activating service name='org.blueman.Mechanism' (using servicehelper)
Sep  9 17:10:47 delano blueman-mechanism: Starting blueman-mechanism
Sep  9 17:10:47 delano dbus[680]: [system] Successfully activated service 'org.blueman.Mechanism'
Sep  9 17:10:47 delano blueman-mechanism: loading Ppp
Sep  9 17:10:47 delano blueman-mechanism: loading RfKill
Sep  9 17:10:47 delano blueman-mechanism: loading Config
Sep  9 17:10:47 delano blueman-mechanism: loading Network
Sep  9 17:11:17 delano blueman-mechanism: Exiting
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.395139] usb 1-3: new high-speed USB device number 4 using ehci-pci
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.509935] usb 1-3: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=8179
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.509947] usb 1-3: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.509956] usb 1-3: Product: 802.11n NIC
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.509964] usb 1-3: Manufacturer: Realtek
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.509971] usb 1-3: SerialNumber: 00E04C0001
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.511619] Chip Version Info: CHIP_8188E_Normal_Chip_TSMC_D_CUT_1T1R_RomVer(0)
Sep  9 17:16:05 delano mtp-probe: checking bus 1, device 4: "/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-3"
Sep  9 17:16:05 delano mtp-probe: bus: 1, device: 4 was not an MTP device
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): driver supports SSID scans (scan_capa 0x3F).
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): using WEXT for WiFi device control
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): new 802.11 WiFi device (driver: 'r8188eu' ifindex: 4)
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): exported as /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/2
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): device state change: unmanaged -> unavailable (reason 'managed') [10 20 2]
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): bringing up device.
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): deactivating device (reason 'managed') [2]
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <error> [1410275765.425066] [wifi-utils-wext.c:160] wifi_wext_set_mode(): (wlan1): error setting mode 2
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]: <info> (wlan1): bringing up device.
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]:    SCPlugin-Ifupdown: devices added (path: /sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-3/1-3:1.0/net/wlan1, iface: wlan1)
Sep  9 17:16:05 delano NetworkManager[883]:    SCPlugin-Ifupdown: device added (path: /sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-3/1-3:1.0/net/wlan1, iface: wlan1): no ifupdown configuration found.
Sep  9 17:16:05 delano kernel: [ 7458.574625] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan1: link is not ready
Sep  9 17:16:07 delano ModemManager[747]: <warn>  Couldn't find support for device at '/sys/devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb1/1-3': not supported by any plugin
Sep  9 17:17:01 delano CRON[5097]: (root) CMD (   cd / && run-parts --report /etc/cron.hourly)
^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$ ^C
winston@delano:~$
---------------------------------------------winston@delano:~$ sudo lshw -c network
[sudo] password for winston:
  *-network DISABLED     
       description: Wireless interface
       product: PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 0
       bus info: pci@0000:05:00.0
       logical name: wlan0
       version: 02
       serial: 00:13:02:6a:d0:9d
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=iwl3945 driverversion=3.13.0-35-lowlatency firmware=N/A latency=0 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11abg
       resources: irq:45 memory:da000000-da000fff
  *-network
       description: Ethernet interface
       product: PRO/100 VE Network Connection
       vendor: Intel Corporation
       physical id: 8
       bus info: pci@0000:07:08.0
       logical name: eth0
       version: 02
       serial: 00:a0:d1:43:b6:8b
       size: 100Mbit/s
       capacity: 100Mbit/s
       width: 32 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
       configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=e100 driverversion=3.5.24-k2-NAPI duplex=full ip=192.168.1.86 latency=66 link=yes maxlatency=56 mingnt=8 multicast=yes port=MII speed=100Mbit/s
       resources: irq:20 memory:dc105000-dc105fff ioport:5000(size=64)
  *-network DISABLED
       description: Wireless interface
       physical id: 2
       bus info: usb@1:3
       logical name: wlan1
       serial: e8:de:27:16:18:f4
       capabilities: ethernet physical wireless
       configuration: broadcast=yes driver=r8188eu multicast=yes wireless=unassociated
winston@delano:~$
-------------------------------------------------------------------------

een netwerkikoontje zie ik nergens, behalve het woordje, net, rechtsboven in de balk in xcfk.
maar dat woordje heb ik er zelf ingezet en geeft aan dat de kaart uit is.
wicd en wifi radar heb ik nu niet op de comp. staan.

de codes op de stick zijn dezelfde als jij in je post vermeldt.

dank voor je moeite,
winston

Offline MauRice2

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: TL-WN725N
« Reactie #23 Gepost op: 2014/09/09, 18:57:58 »
Winston,

Aangezien beide Wifi op "*-network DISABLED", betekent voor mij dat ze fysiek uit staan.

Met de jouw opgeven spec van je laptop "toshiba satellite a100-683", is aan de zijkant een klein schakelaar om deze aan te zetten.
Dan zal je ook zien dat je met de ingbouwde "Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection"
Ook een goede verbinding kan op zetten.
MvG,
MauRice
Registered Linux user: 473556

Offline winston

  • Lid
Re: TL-WN725N
« Reactie #24 Gepost op: 2014/09/09, 19:20:54 »
nee maurice,

ook met t schakelaartje aan, blijft de kaart uit staan,
groet,
winston