Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: probleem met toetsen bord  (gelezen 607 keer)

brianh

  • Gast
probleem met toetsen bord
« Gepost op: 2007/03/23, 14:49:26 »
hallo,

ik heb een probleem met me toetsenbord ik kan geen lage streep invoeren
en sommige toetsen zijn niet goed bv als ik een @ wil dan moet ik op de tilde toets drukken weet iemand hoe ik dit kan oplossen ?

alvast bedankt

Offline woteb

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
probleem met toetsen bord
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/23, 15:15:15 »
Je hebt denk ik een verkeerd toetsenbord gedefinieerd.

Kun je aanpassen:

In een terminal type: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf

Dan wordt een tekstbestand geopend met de instellingen voor je grafische omgeving.

Kijk bij het volgende deel:

Section "InputDevice"
   Identifier   "Generic Keyboard"
   Driver      "kbd"
   Option      "CoreKeyboard"
   Option      "XkbRules"   "xorg"
   Option      "XkbModel"   "pc105"
   Option      "XkbLayout"   "us"
   Option      "XkbOptions"   "lv3:ralt_switch"
   Option      "XkbVariant"   "intl"
EndSection

Die een na laatste regel is de boosdoener. Daar moet dus staan wat hierboven staat:

   Option      "XkbVariant"   "intl"

Wat je ook kunt doen (ik gebruik XFCE, maar bij Gnome werkt het dacht ik een ietsje anders) hier als je keyboard layout ziet staan er us_intl van maken. Dan heb je het Amerikaanse toetsenbord (meest gangbaar in Nederland (voor België vraag het aan de Belgische forummers die hier ook rijkelijk veel aanwezig zijn) met de 'dode toetsen' a;s ë, é enz.

Even opnieuw opstarten en het zou moeten werken.

Veel succes.
Laptop, HP 550, Dual Core 1 GB RAM/2 Ghz:: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie) Fluxbox / IceWM / XFCE4 / Openbox / LXDE.
3 Werkstations + 1 laptop: Debian 5.0 Testing (Squeeze)  (lite-blokkendoos editie Gnome/XFCE/IceWM)
Server: Debian 5.0 Stable (Lenny)

brianh

  • Gast
probleem met toetsen bord
« Reactie #2 Gepost op: 2007/03/23, 19:44:55 »
hartelijk dank het werkt nu wel