Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Mounten vanaf het netwerk  (gelezen 721 keer)

timboeve

  • Gast
Mounten vanaf het netwerk
« Gepost op: 2007/03/22, 22:43:09 »
Hoi,

Dit is wat ik heb: een pc met windows xp en een laptop die vanaf de cd live ubuntu runt. De twee computers zijn aan elkaar verbonden via een hub(router), en kunnen elkaar zien.
Dit is het probleem: Ik probeer dus via ubuntu,via het netwerk, een bestand van de pc op de hardeschijf van de laptop te mounten.

Is dit mogelijk? Ik heb een btje zitten klooien met de terminal maar ik kwam er niet uit.. Ik kon via terminal niet in de netwerk map komen waar het bestand zat.('normaal' kom ik er wel in)

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Mounten vanaf het netwerk
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/23, 18:22:51 »
Je hebt het programma smbclient nodig. Met dit programma kun je windows shares mounten. Kijk eens in de man pages voor de precieze syntax want ik heb het zelf al lang niet meer gedaan.
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl