Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaien  (gelezen 329 keer)

Offline VuurVosje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Citaat
Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaien

De firma VolksPC heeft een Linux-distributie uitgebracht waarin een Debian-omgeving op ARM-chips wordt gecombineerd met Android. Volgens de ontwikkelaars draaien zowel Debian- als Android-apps in VolksPC op volle snelheid dankzij grafische optimalisaties.

VolksPC draait op basis van MicroXwin. Deze Linux-variant stuurt dankzij een aangepaste Xlib-bibliotheek grafische opdrachten direct naar de driver van de grafische kaart. Hierdoor wordt de client-server-omgeving van X-Windows deels overgeslagen en zo kunnen ook Android-applicaties op volle snelheid draaien, zo claimt het bedrijf. Andere implementaties om Android-software binnen X-Windows aan de praat te krijgen, zoals LinuxonAndroid, draaien op een tragere implementatie waarbij een VNC-viewer wordt ingezet voor het tonen van graphics.

De uitgebrachte Linux-variant combineert Android 4.x met Debian- en Ubuntu-pakketten. Hierdoor kunnen op de VolksPC-desktop zowel traditionele desktopapplicaties als Android-apps gedraaid worden. De ontwikkelaar heeft gekozen voor de snelle LXDE- en XFCE-desktopomgeving in combinatie met een Debian Wheezy-basis.

De ontwikkelaars van VolksPC hebben de software draaiende gekregen op onder andere een settopbox met een dualcore Rockchip RK3066-soc die op 1,4GHz draait, samen met 1GB werkgeheugen. In een demonstratievideo is onder andere te zien hoe bijvoorbeeld de Android Netflix-app video's op volle snelheid afspeelt, terwijl er ook reguliere desktopapplicaties in de Linux-omgeving draaien.Bron:
http://www.volkspc.org/unified-distribution/
http://tweakers.net/nieuws/97398/linux-distro-laat-android-en-debian-apps-naast-elkaar-draaien.html

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaien
« Reactie #1 Gepost op: 2014/07/21, 22:32:07 »
Citaat
Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaienDe firma VolksPC heeft een Linux-distributie uitgebracht waarin een Debian-omgeving op ARM-chips wordt gecombineerd met Android. Volgens de ontwikkelaars draaien zowel Debian- als Android-apps in VolksPC op volle snelheid dankzij grafische optimalisaties.
Android-apps, daarmee bedoel je smartphone-apps niet? Zoals bv. de NOS-app.
Debian-apps, daarmee bedoel je Debian desktop-programma's? Zoals bv. GIMP?
Voor dit project moet ik dus een moederbord met ARM-chips aanschaffen om eea. te kunnen draaien?
Niet vervelend bedoeld, maar waarom dit interessant is, zie ik even niet.