Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaien  (gelezen 334 keer)

Offline VuurVosje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Citaat
Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaien

De firma VolksPC heeft een Linux-distributie uitgebracht waarin een Debian-omgeving op ARM-chips wordt gecombineerd met Android. Volgens de ontwikkelaars draaien zowel Debian- als Android-apps in VolksPC op volle snelheid dankzij grafische optimalisaties.

VolksPC draait op basis van MicroXwin. Deze Linux-variant stuurt dankzij een aangepaste Xlib-bibliotheek grafische opdrachten direct naar de driver van de grafische kaart. Hierdoor wordt de client-server-omgeving van X-Windows deels overgeslagen en zo kunnen ook Android-applicaties op volle snelheid draaien, zo claimt het bedrijf. Andere implementaties om Android-software binnen X-Windows aan de praat te krijgen, zoals LinuxonAndroid, draaien op een tragere implementatie waarbij een VNC-viewer wordt ingezet voor het tonen van graphics.

De uitgebrachte Linux-variant combineert Android 4.x met Debian- en Ubuntu-pakketten. Hierdoor kunnen op de VolksPC-desktop zowel traditionele desktopapplicaties als Android-apps gedraaid worden. De ontwikkelaar heeft gekozen voor de snelle LXDE- en XFCE-desktopomgeving in combinatie met een Debian Wheezy-basis.

De ontwikkelaars van VolksPC hebben de software draaiende gekregen op onder andere een settopbox met een dualcore Rockchip RK3066-soc die op 1,4GHz draait, samen met 1GB werkgeheugen. In een demonstratievideo is onder andere te zien hoe bijvoorbeeld de Android Netflix-app video's op volle snelheid afspeelt, terwijl er ook reguliere desktopapplicaties in de Linux-omgeving draaien.Bron:
http://www.volkspc.org/unified-distribution/
http://tweakers.net/nieuws/97398/linux-distro-laat-android-en-debian-apps-naast-elkaar-draaien.html

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaien
« Reactie #1 Gepost op: 2014/07/21, 22:32:07 »
Citaat
Linux-distro laat Android- en Debian-apps naast elkaar draaienDe firma VolksPC heeft een Linux-distributie uitgebracht waarin een Debian-omgeving op ARM-chips wordt gecombineerd met Android. Volgens de ontwikkelaars draaien zowel Debian- als Android-apps in VolksPC op volle snelheid dankzij grafische optimalisaties.
Android-apps, daarmee bedoel je smartphone-apps niet? Zoals bv. de NOS-app.
Debian-apps, daarmee bedoel je Debian desktop-programma's? Zoals bv. GIMP?
Voor dit project moet ik dus een moederbord met ARM-chips aanschaffen om eea. te kunnen draaien?
Niet vervelend bedoeld, maar waarom dit interessant is, zie ik even niet.