Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Canon MP550 niet aan de gang  (gelezen 282 keer)

Offline Oldtimer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Canon MP550 niet aan de gang
« Gepost op: 2014/07/12, 13:04:34 »
Met veel plezier haal ik altijd de nodige kennis uit dit Forum, ook met het installeren van mijn Canon MP550, doet het prima.       Met het opnieuw installeren vandaag  ( Ubuntu 12.04 ) voor het eerst een probleem.     De benodigde drivers opgehaald van de Canon-site en via het SC.  geinstalleerd, eerst de cnijfilter-common en dan de cnijfir-mp550series, zoals altijd.     Printer toevoegen en dan een printopdracht geven, dan gaat het mis, hij komt in de wachtrij / aan het verwerken / vervolgens gebeurt er niets.   Nog nooit meegemaakt, heeft iemand een tip en/of  idee  ?           Vr.   gr.   Oldtimer.     ^-^
Op een Puch, komt de tijd Terug.

Offline pederoco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Canon MP550 niet aan de gang
« Reactie #1 Gepost op: 2014/07/12, 15:43:34 »
Kijk eens of je "libtiff4" geinstalleerd hebt.
Via bv Synaptic of:
sudo apt-get install libtiff4
mvg,  Peter
Desktop: xubuntu 16.04.2 / xubuntu-minimal 16.04.2
Laptop: xubuntu-minimal 16.04.2
"No windows in the house but somehow there's more light..."

Offline Oldtimer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Canon MP550 niet aan de gang
« Reactie #2 Gepost op: 2014/07/12, 18:11:24 »
pederoco, die libtiff4 stond er  al op, toch bedankt voor je reactie.       Vr..gr.     Oldtimer.   ^-^
Op een Puch, komt de tijd Terug.

Offline pederoco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Canon MP550 niet aan de gang
« Reactie #3 Gepost op: 2014/07/12, 19:37:54 »
Wat je ook nog kan proberen is van de Canon site de scangearmp drivers te downloaden en te installeren.
En kijken bij afdrukbeheer of je printer als standaard staat.
mvg,  Peter
Desktop: xubuntu 16.04.2 / xubuntu-minimal 16.04.2
Laptop: xubuntu-minimal 16.04.2
"No windows in the house but somehow there's more light..."

Offline Oldtimer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Canon MP550 niet aan de gang
« Reactie #4 Gepost op: 2014/07/15, 11:23:32 »
pederoco,  ( ben een paar dagen weg geweest )  die scangearmp heb ik er op gezet en hij staat op standaard en doet het weer .     Heb tot nu toe die scangearmp er nooit opgezet , omdat mijn Simple Scan het zonder deed, vandaar,  ik ben weer blij, bedankt voor de reactie.    Vr.  gr.   Oldtimer.    ^-^
Op een Puch, komt de tijd Terug.

Offline pederoco

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Canon MP550 niet aan de gang
« Reactie #5 Gepost op: 2014/07/15, 11:37:30 »
Helemaal top, Oldtimer!
Je mag dit topic op opgelost zetten als je wilt.
Of kan!
mvg,  Peter
Desktop: xubuntu 16.04.2 / xubuntu-minimal 16.04.2
Laptop: xubuntu-minimal 16.04.2
"No windows in the house but somehow there's more light..."