Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: website start niet op  (gelezen 275 keer)

Offline Mustangman1966

  • Lid
    • rickvandevoort
  • Steunpunt: Nee
website start niet op
« Gepost op: 2014/06/18, 19:38:21 »
Na werkzaamheden van de stroom provider heeft mijn server enkele uren uit gestaan.
Na het opstarten werkt de SMB server netjes op en volgens Webmin werkt mijn Apache ook, alleen werkt mijn website niet.
Wat kan de oorzaak zijn en hoe kan ik die oplossen?
Ubuntu 16.04 pc Dell Optiflex 760, Xubuntu 14.04 laptop HP 530 en Ubuntu Server 14.04
https://mustangman1966.serverthuis.nl/wordpress

Offline Ron

  • Forumteam
    • r0n
    • Dwarsligger
  • Steunpunt: Ja
Re: website start niet op
« Reactie #1 Gepost op: 2014/06/18, 22:56:16 »
Staan de rechten goed?
Staat poort 80 open?
Test je via een domeinnaam, staat dan de poort forwarding goed?
Heeft de server een grafische werkomgeving, waar je met een browser naar localhost kan gaan?
OpenStandaard evangelist, OpenSource promotor,  OpenData liefhebber.
Xubuntu gebruiker, liefhebber en tester.
In Nederland bekend als een dwarsligger.

Offline Mustangman1966

  • Lid
    • rickvandevoort
  • Steunpunt: Nee
Re: website start niet op
« Reactie #2 Gepost op: 2014/06/19, 09:19:49 »
Staan de rechten goed?
Staat poort 80 open?
Test je via een domeinnaam, staat dan de poort forwarding goed?
Heeft de server een grafische werkomgeving, waar je met een browser naar localhost kan gaan?

Ik heb het bovenstaande allemaal gecheckt en staat goed.
Nu blijkt dat mijn DNS server (no-ip) niet werkte, dit heb ik in het verleden al eens meer gehad.
Nu werkt hij gelukkig weer, want ik kon nu ook mijn eigen cloud niet meer benaderen.
Ubuntu 16.04 pc Dell Optiflex 760, Xubuntu 14.04 laptop HP 530 en Ubuntu Server 14.04
https://mustangman1966.serverthuis.nl/wordpress