Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen beeld (x-server)  (gelezen 1556 keer)

vanaggel

  • Gast
Geen beeld (x-server)
« Gepost op: 2007/03/20, 20:43:10 »
Hallo,

Er is wat misgegaan met installeren van m'n grafische driver. X start nu niet op.

Ik heb vlgns. Engelstalige helpsite van ubuntu nvidia-glx gedownload via Synapticpakketbeheer.
Moest dan een grafische herstart doen en had toen eigenlijk wel in de gaten dat de driver niet goed geladen was. Dat merk je gelijk aan de snelheid.

Na een gehele systeemherstart dus geen X.

Heb toen 'nvidia-glx' weer gedeïnstalleerd en xorg.conf weer van driver 'nvidia' naar 'nv' gezet.
Maar niet starten!
Er is nog wel een glx vermelding!

Ik zal het zelf maar zeggen voordat ik het onder m'n neus gesmeerd krijg: ik had eerst een copie van xorg.conf moeten maken. Heb m'n les gehad.

Grafische kaart: XFX Geforce fx5200
Ik draai 64 bit Ubuntu 6-10!

Heb geprobeerd de officiële driver te downloaden helaas,
ziehier:vanaggel@vanaggel-laptop:~$ wget http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86 _64/1.0-9755-pkg2.run
--20:34:32--  http://us.download.nvidia.com/XFree86/Linux-x86_64/1.0-9755-pkg2.r un
           => `1.0-9755-pkg2.run'
Herleiden van us.download.nvidia.com... 80.67.86.206, 80.67.86.207
Verbinding maken met us.download.nvidia.com|80.67.86.206|:80... verbonden.↵
HTTP verzoek verzonden, wacht op antwoord... 404 Not Found
20:34:35 FOUT 404: Not Found.

We hebben toch geen XFree86???

Graag bijstand :-)

Offline Gandyman

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld (x-server)
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/20, 22:07:05 »
Die officiele drivers niet installeren eerst kijken of je via synaptic kan installeren.

Mja zal wel aardig in de war liggen nu, als hij ook de NV niet meer pakt.

Maagoe eerst beeld he ??

Maak van dat NV maar eens VESA dan heb je weer beeld en kan je aan de reparatie beginnen :P

SCCS

:D
I don't suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
Microsoft geeft je een raam, Linux geeft je een heel huis :D

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld (x-server)
« Reactie #2 Gepost op: 2007/03/20, 23:30:14 »
http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html
dit is het script dat ik altijd gebruik voor nvidia drivers te installeren.  
Maar gebruik het op eigen risico.  Tot op heden zijn er nog geen nadelige effecten van vermeld zoals van automatix bv.
Als je compiz of beryl met aiglx wil draaien heb je deze recente drivers nodig.
Die van in de repo's zijn in dat geval out of date.

vanaggel

  • Gast
Geen beeld (x-server)
« Reactie #3 Gepost op: 2007/03/21, 11:54:28 »
Hallo,

Vesa, ik had het zelf kunnen bedenken als ik er maar op gekomen was.
Het is alweer een tijdje geleden dat me dit overkomt en moet gelijk op herhalingscursus.
Gaat lukken!

Bedankt, beide :-)

Doei

Offline Soul-Sing

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld (x-server)
« Reactie #4 Gepost op: 2007/03/21, 12:15:29 »
heb je hier wat aan: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

installeer de drivers via apt of de synaptic. vergeet de restricted modules niet.
de bronnen van ubuntu zijn veilig en beproefd.;)
zie ook( een van de vele voorbeelden): http://forum.ubuntu-nl.org/topic/6987

vanaggel

  • Gast
Geen beeld (x-server)
« Reactie #5 Gepost op: 2007/03/21, 12:57:32 »
Citaat van: leoquant
heb je hier wat aan: https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

installeer de drivers via apt of de synaptic. vergeet de restricted modules niet.
de bronnen van ubuntu zijn veilig en beproefd.;)
zie ook( een van de vele voorbeelden): http://forum.ubuntu-nl.org/topic/6987
Ga ik proberen want naar vesa zetten geeft geen soelaas.
Heb inmiddels wél dat van albertomilone op de betreffende pc gekregen maar... installeren met apt-get install ???
Er wordt niks vermeld en waar blijft het dan?

Nogmaal ga voor de laatste tip, die lijkt me iets makkelijker.

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld (x-server)
« Reactie #6 Gepost op: 2007/03/21, 12:59:36 »
als je geen grafische schil hebt installeren met dpkg -i pakketje.deb
en pakketje.deb vervang je dan door de naam van het gedownloade pakket. en vervolgens voer je envy uit.

vanaggel

  • Gast
Geen beeld (x-server)
« Reactie #7 Gepost op: 2007/03/21, 19:13:51 »
@Gandyman
Met alleen nv naar vesa kom je er m.i. niet.
Er is ook nog: 'Indentifier', de naam van de grafische kaart.
Vesa corp zeker.

@siegi
Ik kan niet achterhalen of de modules geïnstalleerd zijn.

@leoquant
ja, die modules moeten eerst hé. Zeg maar de kernel-sources.
Ik dacht dat linux-image dát was. Bij Ubuntu is dat anders als b.v. Mandriva.

@allen
Werd een beetje draaierig van het rondje lopen (xorg.conf bewerken herstarten) en heb dus gekozen voor nieuwe installatie.
Als eerste heb ik een copie van xorg.conf gemaakt :-)

Okee, ronde twee!!

Enne bedankt!!!

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geen beeld (x-server)
« Reactie #8 Gepost op: 2007/03/21, 19:23:29 »
Slim, een backup. Tip: maak gelijk ook even een backup van de volgende bestanden (je kunt ze gewoon in hun map laten staan, met een iets gewijzigde naam, bijvoorbeeld door de letters bkp aan hun naam toe te voegen):
/etc/fstab
/boot/grub/menu.lst
/etc/apt/sources.list

Groet, Pjotr.

vanaggel

  • Gast
Geen beeld (x-server)
« Reactie #9 Gepost op: 2007/03/22, 08:48:17 »
Citaat van: pjotr123
Slim, een backup. Tip: maak gelijk ook even een backup van de volgende bestanden (je kunt ze gewoon in hun map laten staan, met een iets gewijzigde naam, bijvoorbeeld door de letters bkp aan hun naam toe te voegen):
/etc/fstab
/boot/grub/menu.lst
/etc/apt/sources.list

Groet, Pjotr.
Bedankt voor de tip Pjotr123!

vanaggel

  • Gast
Geen beeld (x-server)
« Reactie #10 Gepost op: 2007/03/23, 11:32:29 »
Citaat van: siegi
als je geen grafische schil hebt installeren met dpkg -i pakketje.deb
en pakketje.deb vervang je dan door de naam van het gedownloade pakket. en vervolgens voer je envy uit.
Jááá... siegi!!! hij zit!  :-) :-) :-)

Fantastisch.

Heb effe goed de kat uit de boom gekeken maar het zit goed nu.

Schrok me de klere, kreeg:

dpkg: deze bewerking kan alleen uitgevoerd worden door de beheerder
vanaggel@hapee:~$ sudo dpkg -i envy_0.9.1-0ubuntu3_all.deb
Password:
Selecteren van voorheen niet geselecteerd pakket envy.
(Database inlezen ... 107745 bestanden en mappen geïnstalleerd.)
Uitpakken van envy (uit envy_0.9.1-0ubuntu3_all.deb) ...
dpkg: vereistenproblemen verhinderen de configuratie van envy:
 envy is afhankelijk van build-essential; maar:
  Pakket `build-essential' is niet geïnstalleerd.
 envy is afhankelijk van xserver-xorg-dev; maar:
  Pakket `xserver-xorg-dev' is niet geïnstalleerd.
 envy is afhankelijk van module-assistant; maar:
  Pakket `module-assistant' is niet geïnstalleerd.
 envy is afhankelijk van build-essential; maar:
  Pakket `build-essential' is niet geïnstalleerd.
 envy is afhankelijk van fakeroot; maar:
  Pakket `fakeroot' is niet geïnstalleerd.
 envy is afhankelijk van dh-make; maar:
  Pakket `dh-make' is niet geïnstalleerd.
 envy is afhankelijk van debhelper; maar:
  Pakket `debhelper' is niet geïnstalleerd.
 envy is afhankelijk van libstdc++5; maar:
  Pakket `libstdc++5' is niet geïnstalleerd.
dpkg: fout bij afhandelen van envy (--install):
 vereistenproblemen - blijft ongeconfigureerd
Fouten gevonden tijdens behandelen van:
 envy

Toen:  Software-index is beschadigd

Het is nu niet mogelijk om software te intalleren of te verwijderen. Gebruik het pakkettenbeheerprogramma "Synaptic" of gebruik "sudo apt-get install -f" in een terminalvenster om eerst dit probleem te verhelpen.

Dat gedaan, en weer sudo dpkg i envy.....deb

Succes dus.

vanaggel

  • Gast
Geen beeld (x-server)
« Reactie #11 Gepost op: 2007/03/23, 17:49:39 »
Helaas loopt de boel vast bij het afsluiten   :(

Iemand een oplossing?

Resolutie staat en stond wel hoog 1280x1024. Frequentie staat te laag: 50 Hz en kán alleen tot 55 Hz
Toen ik deze in het nu verkegen Nvidia-menu wilde wijzigen liep de zaak ook vast.

Nvidia XFX Geforce fx5200 128mb.

In m'n xorg.conf bij Section "Device" staat nu geen BusID
Dit staat wel in de backup old
Aangezien ik APG heb, wat kan ik daar neerzetten: "APG:1:0:0"  ???

Kom jongens, don't let me down!