Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: ubuntu 14.04 start niet meer op  (gelezen 207 keer)

Offline frankje

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
ubuntu 14.04 start niet meer op
« Gepost op: 2014/05/24, 18:18:40 »
help! ik heb via s aantal omwegen freetuxtv werkende gekregen, maar nu start ubuntu met geen mogelijkheid meer op!! hoe kan ik het systeem weer aan de praat krijgen?

grtn, Frank
Mac OS X  El Capitan  dualboot met Ubuntu 15.10

Offline Gijsbert

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: ubuntu 14.04 start niet meer op
« Reactie #1 Gepost op: 2014/05/25, 10:02:44 »
Kom je wel in het Grub menu? Als je alleen Ubuntu er op hebt staan na het BIOS scherm de linker SHIFT toets ingedrukt houden, bij een enkele computer de rechter SHIFT toets ingedrukt houden. Dan de tweede regel kiezen, geavanceerde optie, dan weer de tweede regel kiezen. Vervolgens komen er witte regels hierna kom je in het recovery menu, kies daar in de veilige grafische modus kiezen. Dan kan je kijken of de juiste grafische driver nog geinstalleerd is. Zo nee, installeer deze eerst en start de computer opnieuw op.
In der Beschränkung zeigt sich der Meister.