Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Scannen met Canon MG5150, scanner wordt niet gezien  (gelezen 954 keer)

Scannen met Canon MG5150, scanner wordt niet gezien
« Gepost op: 2014/05/16, 20:24:35 »
Ik krijg mijn Scanner niet aan de praat
Ik heb Linux IJ Print Driver_mg5100.tar Linux IJ Scan Driver_mg5100.tar geinstalleerd
De printer werkt
nu heb ik de oplossing toegepast van:
(OPGELOST) Canon mg5150 print wel maar scant niet in ubuntu 12.04, Gepost op: 2012/05/23, 15:21:07 ยป
Dus een toevoeging gemaakt in: /lib/udev/rules.d/40-libsane.rules
quote ---------------------------------------------------
" De oplossing was als volgt:
Ubuntu 9.10, 10.04, 10.10, 11.4, 11.10, 12.04
    1. Open "/lib/udev/rules.d/40-libsane.rules" file.
    2. Add the following two lines to the end of the device list. (Before the line "# The following rule will disable ..."):

    The lines to be added---------------------------

    # Brother scanners
    ATTRS{idVendor}=="04f9", ENV{libsane_matched}="yes"
--------------------------------------------------------------------- eind quote

En ik heb daar van gemaakt:
# Canon scanners MG5150
ATTRS{idVendor}=="04a9", ENV{libsane_matched}="yes"

Het is me wel opgevallen dat mijn regel dus afwijkt van de andere regels in dat bestand

Daar staat bijv.
# Canon DR-7580
ATTRS{idVendor}=="04a9", ATTRS{idProduct}=="160b", ENV{libsane_matched}="yes"

Kortom  het mocht bij mij niet helpen.
Ik hoop op iemand met een beter idee





   

Re: Scannen met Canon MG5150, scanner wordt niet gezien
« Reactie #1 Gepost op: 2014/05/16, 20:43:30 »
Is al opgelost, (lezen is soms een kunst)
Ik had niet de regel niet op de juiste plaats gezet.

Nu werkt de scanner in ieder geval met het terminal commando scangear