Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Network Servers  (gelezen 849 keer)

Eddus

  • Gast
Network Servers
« Gepost op: 2007/03/20, 10:36:04 »
Hallo,

Ik heb een map op mijn win Vista computer gedeeld. Nu wil ik via Ubuntu Edgy deze map benaderen, maar ik krijg Authentication Required steeds in beeld, waar ik een password in moet vullen. Welk password moet ik hiervoor invullen? Mijn password (van netwerk) op win Vista staat uit. Waarom krijg ik dit steeds in beeld?

ps. Samba is geinstalleerd

Groetjes
eddy

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
Network Servers
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/23, 16:52:50 »
Ik weet niet zo veel van Windows af, maar als je zegt dat je geen netwerk wachtwoord hebt, dan bedoel je waarschijnlijk dat je je systeem direct op je gebruikersaccount laat inloggen waarschijnlijk? Volgens mij is de manier van/geen authenticatie verkrijgen mogelijk wel in te stellen via smbclient, maar waarom geef je je wintendo accountje niet simpelweg een wachtwoord?
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl