Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: WiFi-driver steeds opnieuw installeren/activeren  (gelezen 211 keer)

Offline swaenie

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
WiFi-driver steeds opnieuw installeren/activeren
« Gepost op: 2014/05/15, 17:30:05 »
Op ons Dorpssteunpunt gebruiken we 2 PC's, waarbij de gebruikers inloggen met het Gast-account. Door bij wordt WiFi gebruikt m.b.v. een draadloos USB-adapter (TL-WN725N).
Pjotr heeft beschreven hoe de driver geïnstalleerd dient te worden, zie https://sites.google.com/site/computertip/reserve-8#TOC-Realtek-RTL8188EU-chipset-0bda:8179-.
WiFi werkt perfect. Echter eens in de zoveel tijd moet ik enkele handelingen herhalen, zoals Pjotr ook aangeeft:
Citaat
waarschijnlijk moet u deze ingreep in de toekomst herhalen na een kernel-update. Als u dat liever wil voorkomen, dan kunt u overwegen om kernel-updates uit te schakelen (punt 14, rechterkolom). In Linux Mint kunt u categorie 5 uitschakelen in het Updatebeheer; dat komt op hetzelfde neer.
Hij verwijst daarbij naar https://sites.google.com/site/computertip/tips3#TOC-Ubuntu-vastzetten-op-een-bepaalde-kernelversie.
De bewuste handelingen heb ik uitgevoerd. Toch moet ik genoemde handelingen blijven herhalen, zodra WiFi weer is verbroken.

Is er een permanente oplossing?