Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Hoe herinstalleer je Grub voor EFI, met verwijzing naar bestaande rootpartitie?  (gelezen 217 keer)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Hoe je Grub vanaf de DVD moet herinstalleren bij een computer met ouderwets BIOS, is mij bekend.

Maar niet met welke opdrachtregel(s) je Grub vanaf de DVD moet herinstalleren bij een computer met (U)EFI, met verwijzing naar bestaande rootpartitie op de harde schijf.... Wie weet het wel?

Ik heb natuurlijk al wat gezoekboerd, maar echt bruikbare antwoorden ben ik nog niet tegengekomen.

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Hoewel ik zelf alleen Legacy Boot gebruik (Secure Boot uitgeschakeld), meen ik me te herinneren dat ik heb gelezen dat Grub zich bij (U)EFI op een aparte /boot-partitie installeert. Dus dan zou je Grub moeten herinstalleren met /boot als de bestemming.

Edit: oh ja, ik heb dat van de Arch Linux-wiki: https://wiki.archlinux.org/index.php/Grub#UEFI_systems_2
Ik weet niet of dat dan anders is bij *buntu gezien mijn non-ervaring, maar ik neem aan dat dit iets is waar dat niet in zal verschillen... Maar goed, ik weet het dus niet zeker, maar hopelijk heb je toch wat aan de informatie van die link :)
« Laatst bewerkt op: 2014/04/30, 23:38:58 door Vistaus »

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Hallo, ben nieuw met (u)efi, sta op het punt een nieuw moederbord aan te schaffen en pas sinds gisteren heb ik in de gaten dat dit veel gedoe oplevert! Had het tot nog toe niet gevolgd, omdat ik abusievelijk meende dat dit iets met Windows dualboot te maken had.

Misschien helpt deze link naar Ubuntu Community Help je verder, mogelijk moet je dat via boot-repair oplossen. Zie ergens middenin de tekst.