Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Xubuntu geluid weg  (gelezen 1396 keer)

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Xubuntu geluid weg
« Gepost op: 2014/04/30, 17:31:05 »
Goed mijn geluid is sinds gisteren weg, ook mijn geluidsicoon in de balk, ik ben er nu 2 uur mee bezig geweest, maar ik ben er nu wel zat van.
De geluidskaart is een onboard met de alc892 chip.
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #1 Gepost op: 2014/04/30, 18:26:25 »
Op de bovenste balk gaan staan met je muis, dan toevoegen aan je balk, indicator plugin(in het engels) installeren.

Of dit misschien,
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1987209
http://askubuntu.com/questions/186205/how-to-reset-notification-area-settings

Offline daniel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #2 Gepost op: 2014/04/30, 18:40:23 »
type in je terminal venster:

alsamixer

daar kun je jou geluid instellen..

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #3 Gepost op: 2014/04/30, 18:48:17 »
Geluidicoontje is er weer, maar als ik het open en op "geluidsinstelling" klik dan gebeurt er verder niets.....

Alsamixer krijg ik wel een schermpje met leuk in te stellen balkjes maar daar gebeurt ook verder niks...
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline daniel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #4 Gepost op: 2014/04/30, 19:00:03 »
Probeer je geluid weer opnieuw te configureren met de volgende opdracht in de terminal venster:

sudo dpkg-reconfigure linux-sound-base

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #5 Gepost op: 2014/04/30, 19:08:44 »
Heb je wel geluid als je opstart vanaf een oudere kernel?

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #6 Gepost op: 2014/04/30, 19:35:16 »
Dat wordt me te moeilijk, ik ga maar weer eens een fresh install doen draai nu vanaf de live dvd want er start niets meer op.
Ga nog 1x een fresh install doen, (de elfde in 3 weken)  loop ik dan weer tegen allerlei onzin aan moet het maar weer windows worden.
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline daniel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #7 Gepost op: 2014/04/30, 19:45:39 »
:
« Laatst bewerkt op: 2014/04/30, 19:58:27 door daniel »

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #8 Gepost op: 2014/04/30, 19:54:56 »
Dat wordt me te moeilijk
Valt wel mee:
https://sites.google.com/site/computertip/reserve-9#TOC-Hoe-krijg-ik-het-opstartmenu-Grubmenu-te-zien-
(punt 5, linkerkolom)

Citaat
Ga nog 1x een fresh install doen, (de elfde in 3 weken)  loop ik dan weer tegen allerlei onzin aan moet het maar weer windows worden.
Kan altijd, en even goede vrienden natuurlijk.  =D   Maar het lijkt me niet nodig.

Als het de 3.2-kernel betreft, dan zou het kunnen zijn dat de recente update naar subversie -61 niet goed is voor jouw apparatuur. Je kunt dan opstarten vanaf de vorige kernel, de subversie -60. En vervolgens de -61 verwijderen en de boel vastpinnen op de -60:
https://sites.google.com/site/computertip/tips3#TOC-Ubuntu-vastzetten-op-een-bepaalde-kernelversie
(punt 14, rechterkolom)
« Laatst bewerkt op: 2014/04/30, 19:58:43 door Pjotr »

Offline BenMedia

  • Lid
    • Ben-Media
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #9 Gepost op: 2014/04/30, 20:16:40 »
Dat wordt me te moeilijk, ik ga maar weer eens een fresh install doen draai nu vanaf de live dvd want er start niets meer op.
Ga nog 1x een fresh install doen, (de elfde in 3 weken)  loop ik dan weer tegen allerlei onzin aan moet het maar weer windows worden.

Ik kan mij voorstellen dat als je in het begin onophoudelijk tegen problemen aanloopt dat je "even" zo denkt.  Maar geef het de tijd om te leren, Windows kende je ook niet in 1 dag uit je hoofd.
Als je het systeem eenmaal kent wil je het niet graag meer missen.

Succes Ben
Leverancier Ubuntu, Xubuntu, Lubuntu en Mint PC's

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #10 Gepost op: 2014/04/30, 20:29:53 »
Nou ik heb even install met behoud van documenten gedaan, ben nu even 300gb aan het wegschrijven naar een externe HD.

Daarna ga ik morgen dan maar eens een nieuwe install doen.
op deze manier krijg ik mijn eega nooit echt op Xubuntu....als het mij al niet lukt :evil:

dit draadje mag wel op slot.
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #11 Gepost op: 2014/05/01, 07:56:35 »
Ik bedacht me opeens nadat ik na de nieuwe install nog geen geluid had, dat ik vanavond maar eens andere speakers er aan moet hangen, wie weet is het zo simpel....wordt vervolgd....
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #12 Gepost op: 2014/05/01, 18:34:55 »
Iedereen bedankt voor de reacties, maar uiteindelijk is mijn subwoofer gewoon kapot :evil:

Dus luister ik op dit moment naar twee onzettend slechte speakers:-)
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline daniel

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #13 Gepost op: 2014/05/01, 18:48:50 »
Kun je deze forum zetten op opgelost....  ;)

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #14 Gepost op: 2014/05/01, 21:59:11 »
Jammer maar na 1x opnieuw opstarten weer geen geluid uit de speakers, de usb headset doet het wel.

Dus lag het niet aan mijn subwoofer, ik hoor af en toe een soort tik in een speaker maar dat is het wel.
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline BenMedia

  • Lid
    • Ben-Media
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #15 Gepost op: 2014/05/01, 22:51:24 »
Jammer maar na 1x opnieuw opstarten weer geen geluid uit de speakers, de usb headset doet het wel.

Dus lag het niet aan mijn subwoofer, ik hoor af en toe een soort tik in een speaker maar dat is het wel.

In mijn beleving begint dit aardig op een brakke  pc/laptop te lijken.
Leverancier Ubuntu, Xubuntu, Lubuntu en Mint PC's

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #16 Gepost op: 2014/05/01, 23:23:22 »
Nou sorry, maar heb met de dualboot dezelfde problemen gehad, maar alleen in Linux.
Jammer genoeg geen dualboot meer op dit moment.
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #17 Gepost op: 2014/05/02, 08:17:51 »
Zou een setje USB speakers een optie zijn, mijn USB headset geeft nl wel geluid.
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #18 Gepost op: 2014/05/02, 08:43:05 »
Kan zijn als je usb en normale analoge output door elkaar gebruikt, je geluid verkeerd gaat staan.
Heb je de instellingen goed bekeken.
Bijv rechter tabblad, daar de teveel aan hardware verwijderen, dan gaat geluid naar de enige overgebleven hardware.
Controleer de instellingen heel erg goed.

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #19 Gepost op: 2014/05/02, 10:00:36 »
Ik heb de instellingen al vele keren bekeken :'(
Hij geeft er bij de standaardinstellingen drie aan:
HDMI output (unplugged) dat is mijn videokaart.
Juniper analog met het teken van een headset, dat is een usb aansluiting, daar krijg ik wel geluid uit.
Analog stereo, dat is mijn (onboard ALC892 realtek) soundcard, wanneer ik muziek speel bewegen de grafiekjes wel maar geen geluid.

Heb in Alsamixer gekeken, daar kan ik geen rare dingen vinden.
De speakers geven onregelmatig een soort tik zowel links als rechts.
Dat was de reden dat ik dacht dat mijn subwoofer kapot was, na aansluiten van een standaard computersetje had ik gelijk geluid.

Een tijdje later opnieuw opgestart (heb n.l. met Redo een backup gemaakt van die situatie).
Na opstarten geen geluid.
Na het restoren van de backup waar geluid wel werkte.......geen geluid.

Vandaar dat ik vraag of er met usb speakers misschien minder problemen zijn.
Het is natuurlijk mogelijk dat mijn geluidskaart kapot is maar daar kan ik niets testen zover ik weet, en in de dualboot met W8 deed hij het nog wel.....
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #20 Gepost op: 2014/05/02, 10:27:09 »
Rechter tabblad, daar de teveel aan hardware verwijderen, dan gaat geluid naar de enige overgebleven hardware.
Bovenstaande doen,
Hierna werkte het bij mij ook, dus alle hardware uitzetten op 1 na, dan zou die moeten werken.
Daarna de andere tab bladen controleren.

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #21 Gepost op: 2014/05/02, 10:43:58 »
@Femke
Ja ik heb beide linken bekeken en geprobeert, en nog tig andere mogelijke oplossingen.

@Jan

Welk rechter tabblad je bedoelt die in pavucontrol (configuratie)?
Vraag me af of ik daar wat kan weghalen....
Zit op mijn werk kan niks testen.....
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #22 Gepost op: 2014/05/02, 12:17:05 »
Ik wordt gek...start de computer op en heb geluid, wat is er dan in veredesnaam anders dan gisteren na het uitzetten....
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline PKing

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #23 Gepost op: 2014/05/02, 15:57:08 »
Lol praat een beetje in mezelf hier....

Uiteindelijk met al het geklxxi maar 2 speakers opgeblazen, valt best mee toch :-*

E.e.a staat nu op surround 4.1, maar zou eigenlijk 2.1 moeten zijn, maar die setting komt dus niet voor.
Als iemand een idee heeft hoor ik het wel. anders moet het maar even zo.....
Hoofdmachine AMD t1055 6core 8gb mem 1333DDR3 Xubuntu 14.04 64bit/HP SFF desktop Xubuntu 14.04 32bit/HP Pavilion 2 core 2GB Xubuntu 16.04

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Xubuntu geluid weg
« Reactie #24 Gepost op: 2014/05/02, 16:16:26 »
Rechter tabblad(configuratie), daar staan de bekende hardware die je pc ziet, hdmi, analoog, usb hardware.
Indien je alles uit zet behalve de ene die je wilt gebruiken, dan gaat het geluid automatisch daar na toe.