Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Installatie van Trusty tahr. Bug in het opstarten. soft lockup cpu#1 stuck  (gelezen 278 keer)

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee

De onboard wifi is defect. Daarom gebruik ik nu een USB Dongle. Deze doet het alleen als ik de module rt2500usb op de blacklist zet (rt2500usb is de driver voor de kapotte onboard wifi). Daardoor had ik bij de installatie geen internet verbinding. rt2500usb module was niet geblokkeerd. Een idee was om ubuntu uit te proberen te kiezen bij het booten op de installatie dvd en dan de terminal starten. Met rmmod of modprobe de rt2500usb uit schakelen. Vervolgens installeren met internet verbinding. Helaas, lukte dit niet.
Dus na de eerste boot in het nieuwe systeem heb ik rt2500usb op de blacklist gezet in /etc/modprobe.d/blacklist. Dit bleek niet te werken en heb ik hem in de blacklist van /etc/modprobe.d/blacklist.conf gezet.http://

Ik krijg een behoorlijke error bij het opstarten. Is dit kernel panic
Citaat
Bug: soft lockup - CPU#1 stuck for 22s! [gmain:1657]
CPU: 1 PID: 1657 comm: gmain Not tainted 3.13.0-24-generic #46-Ubuntu
Verder nog een hele lijst, teveel om op te schrijven en typen.

Offline bartveurink

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ben nu opnieuw aan het installeren. Heb de module kunnen blokkeren door met Ctrl-Alt F1 naar de tty te gaan. Met rmmod heb ik rt2500usb eruit gehaald.