Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Dualboot, geen netwerk Ubuntu, wel onder Windows  (gelezen 502 keer)

Offline poserman

  • Lid
Dualboot, geen netwerk Ubuntu, wel onder Windows
« Gepost op: 2014/04/15, 22:57:45 »
Hoi,

Ik heb een nieuwe computer gebouwd en heb zowel Ubuntu 13.10 (welke ik voor mijn normale dingen wil gebruiken) als Windows 7 (om spelletjes mee te spelen) geinstalleerd staan. Ik krijg allen 1 ding niet aan de praat: Mijn netwerkkaart onder Ubuntu. Ik heb Ubuntu meerdere malen opnieuw geinstalleerd in de hoop dat dit zou gaan werken. Ik heb geen problemen onder Windows met de onboard netwerkkaart en ik dacht dat het misschien iets was in de drivers. Ik had nog een Intel Pro/1000GT kaart liggen welke ik in mijn PC heb gestoken. Als ik Ubuntu opstart zie ik bij ifconfig ook netjes beide netwerkkaarten staan. Als ik de kabel er in stop (ongeacht welke) gaan de lampjes netjes groen branden. Onder Windows krijg ik direct een IP adres en kan ik gewoon naar het internet gaan, onder Ubuntu gebeurd er niets.

Bij de instellingen valt mij op dat als je naar (even uit mijn hoofd) System Settings en dan naar Network gaat, dat mijn netwerk uit staat. Als ik deze aan zet blijft deze aan staan, tot ik het scherm sluit en er weer heen ga. Ook als je bovenin het scherm kijkt bij dat stukje van het netwerk kun je naar de netwerk verbindingen kijken. Daar zijn geen netwerkverbindingen zichtbaar. Als ik er daar eentje toe voeg en mijn eth0 of eth1 verbinding pak zie ik netjes een MAC adres staan. Als ik dan DHCP selecteer gebeurd er helemaal niets. Hij gaat zoeken en komt dan met de melding dat ik geen netwerk verbinding heb waarna hij weer gaat zoeken.

Ook met een vast IP adres gebeurd er helemaal niets. Ik heb alle instellingen netjes gezet maar het werkt gewoon niet, bij de interne noch de insteek netwerkkaart. Je ziet bij ifconfig netjes een IP staan maar ik kan niet mijn router pingen. Ook het pingen van 8.8.8.8 of een nslookup werkt niet.

Ik weet even niet meer wat ik kan doen. Ik heb een live USB stick geprobeerd maar ook dan krijg ik geen IP adres.

Offline Buzzin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Dualboot, geen netwerk Ubuntu, wel onder Windows
« Reactie #1 Gepost op: 2014/04/16, 10:08:13 »
Kun je kijken wat er in de logs staat?
dmesg, syslog, faillog etc?
Misschien komt die wel met een handige melding :)
Football: A battle between two teams of mindless thugs over scraps of coloured cloth. Usually accompanied by the spectacle of 22 overpaid primadonnas kicking a ball on a field.
Debian/Devuan, KDE & Vivaldi addict, RedHat Engineer

Offline poserman

  • Lid
Re: Dualboot, geen netwerk Ubuntu, wel onder Windows
« Reactie #2 Gepost op: 2014/04/17, 21:48:45 »
Hoi Buzzin,

Dank je voor de tips. Ik zie tot nu toe niet precies wat er mis gaat. Ik heb de eerste boot na het installeren van de Intel kaart hier gezet:

http://pastebin.com/M0zaHC8w

Ik heb het doorgelezen maar ik zie niet in op welk punt het nu precies mis gaat.

Als ik in dmesg kijk zie ik wel dit terugkomen:

[    0.291951] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 4 7 10 11 14 15) *0
[    0.292019] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 4 7 10 11 14 15) *0
[    0.292089] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 4 7 10 11 14 15) *0
[    0.292169] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 4 7 10 11 14 15) *0
[    0.292226] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 4 10 11 14 15) *0
[    0.292274] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 4 10 11 14 15) *0
[    0.292319] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 4 10 11 14 15) *0
[    0.292365] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 4 10 11 14 15) *0

maar verderop staat dan weer:

[    1.002195] e1000: Intel(R) PRO/1000 Network Driver - version 7.3.21-k8-NAPI
[    1.002197] e1000: Copyright (c) 1999-2006 Intel Corporation.

Hier de pastebin: http://pastebin.com/bYG7uKbx

faillog kan ik helaas niet openen. Heb je enig idee wat er mis gaat?

Offline Markcortbass

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Dualboot, geen netwerk Ubuntu, wel onder Windows
« Reactie #3 Gepost op: 2014/04/29, 08:54:33 »
Na wat gegoogled te hebben, heb ik het volgende gevonden. Wellicht kan je je BIOS instellingen resetten?
http://askubuntu.com/questions/337949/i-have-added-external-lan-card-of-intel-pro-1000gt-but-thats-not-showing-in-ubun
Xubuntu 14.04 LTS - Ubuntu Mate 14.04 LTS - Android 4.2 - Dell Inspriron mini
Ubuntu 14.04 LTS - HP Elitebook 8530w
Ubuntu 14.04 LTS - Desktop - Intel® Core™ i5-2400 CPU @ 3.10GHz × 4 - GeForce GTX 650 Ti/PCIe/SSE2 - 6GB RAM - 120GB SSD