Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Geen Ubuntu na moederbord inst.  (gelezen 1128 keer)

vanaggel

  • Gast
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Gepost op: 2007/03/17, 20:35:03 »
Hallo,

Ik heb een nieuw moederbord geïnstalleerd in een HP 8750 (Pentium 3) en een nieuwe processor.
Nu krijg ik de oude software (ubuntu 6-10, 32-bits) niet aan de praat.
Mij was in de winkel verteld dat de processor (Intel Celeron D 331) ook voor 32-bits geschikt is. Misschien is hierover een misverstand ontstaan en de socked bedoeld. Hij start niet!

Dus dacht ik: ik moet 64-bits Ubuntu hebben!
Gedaan en de Live-cd geeft echter hetzelfde resultaat. Allemaal regels tekst en cijfers en ertussendoor iets van: confused! Hetzelfe als de 32-bit live cd.

Bij de opstart krijg ik POST en kan ook de bios in.
Moederbord: Asus P5PE-VM

Wie kan me helpen?

vanaggel

  • Gast
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/17, 21:56:54 »
Goed dan, ik zal het jullie wat makkelijker maken.
De melding die ik krijg is iets van:
161.133779] hdb : cdrom_pc_intr : The drive appears confused (ireason = 0X01)

Dat eerste nummer is steeds anders.

Je zou gaan denken: hij heeft z'n kabels niet goed aangesloten. Okee!
Zo heb ik dat gedaan: Van moederbord IDE 1 naar harde schijf (ja, ik heb IDE)
Van moederbord IDE 2 naar DVD en CD-R/RW.

Dan ontdekte ik net effe dat de ventilator van het voedingsblok (heb ook een nieuwe voeding moeten kopen) nu niet is aangesloten omdat er geen betreffend connector bij is. Dus heb ik in de bios geselecteerd.

Nou, de tijd gaat in!  :-)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Reactie #2 Gepost op: 2007/03/17, 22:00:07 »
Citaat van: vanaggel
Dan ontdekte ik net effe dat de ventilator van het voedingsblok (heb ook een nieuwe voeding moeten kopen) nu niet is aangesloten omdat er geen betreffend connector bij is. Dus heb ik in de bios geselecteerd.

Nou, de tijd gaat in!  :-)
Zo brandt je voedingsblok door.... Ik waarschuw maar even.

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Reactie #3 Gepost op: 2007/03/18, 02:02:06 »
Heb je misschien nog een Windows cd die je even kan testen?
Als die ook fouten geeft, dan heb je een probleem met je hardware.

vanaggel

  • Gast
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Reactie #4 Gepost op: 2007/03/18, 08:20:02 »
Citaat van: pjotr123
Citaat van: vanaggel
Dan ontdekte ik net effe dat de ventilator van het voedingsblok (heb ook een nieuwe voeding moeten kopen) nu niet is aangesloten omdat er geen betreffend connector bij is. Dus heb ik in de bios geselecteerd.

Nou, de tijd gaat in!  :-)
Zo brandt je voedingsblok door.... Ik waarschuw maar even.
Het eerste waar ik na installatie op let: draait de cpu fan, draait de voedingsfan! Ja dus.

vanaggel

  • Gast
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Reactie #5 Gepost op: 2007/03/18, 10:51:11 »
Ja, ik denk wat te hebben, graag een bevestiging!
Ik zie bij specifications: Storage, 2 x Ultra DMA 100/66 en 2x Serial ATA

Heb een P-ATA harde schijf (zie vorig bericht over hoe ik de zaak aangesloten heb.

Is die Ultra DMA 100/66 misschien alleen voor dvd/cd?

vanaggel

  • Gast
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Reactie #6 Gepost op: 2007/03/18, 12:57:15 »
Citaat van: Johanvd
Heb je misschien nog een Windows cd die je even kan testen?
Als die ook fouten geeft, dan heb je een probleem met je hardware.
Ja, die heb ik nu wel ... geen harde schijf meer!
Is dat probleem ook gelijk opgelost. :-)
Morgen maar een nieuwe kopen. S-ATA.  Nog zó gevraagd!!  Ik kreeg overal ja op!!! 32 bits Jaaa, kan ook. Nou mooi niet.
Toch lekker weer wat verkocht!
Bah!


Toch nog bedankt voor de reactie, beide.

Doei

vanaggel

  • Gast
Geen Ubuntu na moederbord inst.
« Reactie #7 Gepost op: 2007/03/19, 15:22:11 »
Het is inmiddels voor de bakker!
Eddy Eft staat erop en vensters knallen weg. Wauw!
Wat een snelheidsverbetering ten opzicht van wat ik had (850Hz).

Nieuwe opmerking: de processor ondersteund wél 32-bit maar wordt bij de hardware niet herkend. Dat lijkt me de oorzaak.

Verkoper ten onrechte opgehangen, sorry joh!

Doei.