Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: OPGELOST: UX-Bestand wil niet starten  (gelezen 394 keer)

Offline tomatito

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
OPGELOST: UX-Bestand wil niet starten
« Gepost op: 2014/03/25, 11:23:11 »
Ik heb geprobeerd het aangifte programma 2013 (Belastingdienst) te installeren. Het bestand staat in de map Downloads.

Wanneer ik echter dubbelklik op het ux-bestand gebeurt er niks  ??? Het bestand is al uitvoerbaar.

Iemand een idee hoe dit te fixen?
« Laatst bewerkt op: 2014/03/26, 13:17:55 door tomatito »
Dual boot: Elementary OS 0.3.2 Freya (64-bit) built on UBUNTU 14.04  |  Windows 10

Intel Skylake i3 6100, 8 GB DDR4, nVidia Geforce GTX 750 ti (2GB)

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: UX-Bestand wil niet starten
« Reactie #1 Gepost op: 2014/03/25, 11:38:30 »
Ja, door de veel simpeler te installeren en te gebruiken .deb te installeren: http://steunpunt-almere.nl/artikelen/belastingaangifte-2013-via-ubuntu-xubuntu/

Offline tomatito

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: UX-Bestand wil niet starten
« Reactie #2 Gepost op: 2014/03/26, 07:35:23 »
Bedankt voor de tip! Ik gebruik Ubuntu 12.04 en heb GDebi moeten installeren.
sudo apt-get install gdebi
Het deb-bestand (ib2013) van de Belastingdienst staat op mijn bureaublad.  Als ik dit open met GDebi dan word het geïnstalleerd. 

Maar er gebeuren 2 vreemde dingen:

1. Het software-centrum opent en bied ook de mogelijkheid ib2013 te installeren (ook gedaan)
2. Na installatie verwacht ik een programma icoontje in de verticale balk met programma´s (=launcher?), dit gebeurt echter niet

Starten via de terminal gaat ook niet:
to@to-OptiPlex-745:~$ ib2013
ib2013: opdracht niet gevonden
to@to-OptiPlex-745:~$



Dual boot: Elementary OS 0.3.2 Freya (64-bit) built on UBUNTU 14.04  |  Windows 10

Intel Skylake i3 6100, 8 GB DDR4, nVidia Geforce GTX 750 ti (2GB)

Offline jnom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: UX-Bestand wil niet starten
« Reactie #3 Gepost op: 2014/03/26, 08:06:09 »
Heb ook geen launcher, deze verschijnt wel als het programma is gestart maar in de launcher vastzetten lukt niet. Hier is mee te leven omdat het programma verder wel werkt
Starten gaat bij mij als volgt. Zoek waar de map ib2013 staat( bij mij in de persoonlijke map).
Hierin vindt je een map bin en daarin bestand ib2013ux. Klik op laatstgenoemde en het programma zou moeten starten.

Offline tomatito

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: UX-Bestand wil niet starten
« Reactie #4 Gepost op: 2014/03/26, 10:52:15 »
Bedankt! Maar werkt ook niet  :| Als ik dubbelklik op onderstaand icoontje gebeurt er helemaal niets  >:(



Iemand een idee hoe dit te fixen?
Dual boot: Elementary OS 0.3.2 Freya (64-bit) built on UBUNTU 14.04  |  Windows 10

Intel Skylake i3 6100, 8 GB DDR4, nVidia Geforce GTX 750 ti (2GB)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: UX-Bestand wil niet starten
« Reactie #5 Gepost op: 2014/03/26, 10:54:09 »
Je kunt 't ook zo doen:
https://sites.google.com/site/computertip/tipsentrucs#TOC-In-Nederland-belastingaangifte-doen-vanuit-Linux
(punt 16, rechterkolom)

Dit jaar heb ik al drie keer zo een aangifte verstuurd.  :)

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: UX-Bestand wil niet starten
« Reactie #6 Gepost op: 2014/03/26, 11:32:22 »
Bedankt voor de tip! Ik gebruik Ubuntu 12.04 en heb GDebi moeten installeren.
sudo apt-get install gdebi
Het deb-bestand (ib2013) van de Belastingdienst staat op mijn bureaublad.  Als ik dit open met GDebi dan word het geïnstalleerd. 

Maar er gebeuren 2 vreemde dingen:

1. Het software-centrum opent en bied ook de mogelijkheid ib2013 te installeren (ook gedaan)
2. Na installatie verwacht ik een programma icoontje in de verticale balk met programma´s (=launcher?), dit gebeurt echter niet

Starten via de terminal gaat ook niet:
to@to-OptiPlex-745:~$ ib2013
ib2013: opdracht niet gevonden
to@to-OptiPlex-745:~$





Hij staat ook niet in de launcher, maar wel in de Dash (Ubuntu-knop linksboven).

Offline tomatito

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
OPGELOST: Re: UX-Bestand wil niet starten
« Reactie #7 Gepost op: 2014/03/26, 13:16:42 »
Ahh... in de Dash. Opgelost! Bedankt  :)
Dual boot: Elementary OS 0.3.2 Freya (64-bit) built on UBUNTU 14.04  |  Windows 10

Intel Skylake i3 6100, 8 GB DDR4, nVidia Geforce GTX 750 ti (2GB)