Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST]iets vreemds met ASUS M2N Rev. 1 02G moederbord en Ubuntu 12.04  (gelezen 439 keer)

Offline perro30

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ik heb bij een goede vriend op zijn toch wel behoorlijk goede en redelijke moderne desktop Ubuntu 12.04 geïnstalleerd.
Dit is allemaal goed gegaan, echter bij de noodzakelijke heropstart kregen we: system halt fatal error.
We hebben de desktop binnenin goed maar uiterst voorzichtig schoongemaakt, de batterij er even 20 seconden uitgehaald, een nieuwe scsi kabel tussen moederbord en HD gezet, alles zo goed als mogelijk nagemeten (of het nog functioneert qua hardware) enz.

Toen opnieuw opgestart, kon alleen F10 doen om in de BIOS te komen, alles nagekeken, bij de boot staat de HD als eerste, de CD-rom als tweede en heel raar de floppydisc als derde (er is geen sprake van een floppydisc, maar dit is niet weg te halen).
Het is V02.58 1985-2006 American Megatrends.

Maar dan bij heropstart krijgen we alleen een cursor in een zwart beeld.

Opnieuw opgestart, keurig zie je de dvd-rom, de dvd-writer en de HD oplichten, opstartbeeld van ASUS, maar dan is het net alsof die de link naar de HD niet meer kan vinden, en blijft de cursor in een zwart beeld knipperen.

Wat kan hier aan de hand zijn?
Hoor het graag even.
« Laatst bewerkt op: 2014/04/14, 10:07:06 door perro30 »

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: iets vreemds met ASUS M2N Rev. 1 02G moederbord en Ubuntu 12.04
« Reactie #1 Gepost op: 2014/03/24, 10:38:52 »
Wat voor een harde schijf zit erin?
Edit. Weet je zeker dat die SCSI-kabel juist is? Moet je geen SATA-kabel hebben?
« Laatst bewerkt op: 2014/03/24, 10:44:58 door Paul Matthijsse »
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline perro30

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: iets vreemds met ASUS M2N Rev. 1 02G moederbord en Ubuntu 12.04
« Reactie #2 Gepost op: 2014/03/24, 19:55:20 »
Het is een ca. 1,5Tb Maxtor HD, een vrij nieuwe, met inderdaad een SATA-kabelingang, was even een vergissing, het welbekende dunne rode kabeltje, haha, maar dat ziet de BIOS ook zo.

Verder nog iets om tot de oplossing te komen, ik vermoed nl. heel sterk dat er iets in de BIOS niet goed staat, maar nogmaals, het is maar een gedachte.

Hoor graag over de oplossing.

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: iets vreemds met ASUS M2N Rev. 1 02G moederbord en Ubuntu 12.04
« Reactie #3 Gepost op: 2014/03/25, 12:02:06 »
Hallo, kun je die schijf niet even in een andere pc plaatsen om te zien of-ie niet rot is? Heb dat een keer gehad tijdens het ingebruiknemen van een nieuwe schijf, zei opeens boem ik stop ermee.

Anders koppel je die schijf af (sata-kabel loshalen) en dan booten met een of andere linux-iso, ik gebruik in dit soort gevallen altijd Puppy-Linux, lekker klein. Nu kun je wel je systeem starten?
« Laatst bewerkt op: 2014/03/25, 15:26:49 door Paul Matthijsse »
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline perro30

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Beste Paul, ben gisteren bij die goede vriend geweest, en alles is gelukt en opgelost, de live cd lukte niet, met GParted bezig geweest (geformatteerd met Ext4), daarna de live CD opnieuw, lukte goed, toen geïnstalleerd, en ja hoor, Ubuntu 12.04 werkt naar goed behoren.
In elk geval bijzonder bedankt voor je advies. = :

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Mooi dat het is opgelost! Klik je nog wel even op de Onderwerp opgelost-knop onderaan het topic? Zo gaat dat tegenwoordig :)

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
en ja hoor, Ubuntu 12.04 werkt naar goed behoren.
Mooi!
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...