Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Zydas 1211b in Medion laptop krijg ik niet aan de praat  (gelezen 511 keer)

Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Zydas 1211b in Medion laptop krijg ik niet aan de praat
« Gepost op: 2014/03/23, 12:58:59 »
Na een lange afwezigheid ben ik er weer. Ben nu met de laptop van een collega bezig. Hij kwam Ubuntu tegen en wilde het proberen. Hij heeft Ubuntu 12.04 geïnstalleerd echter kreeg hij het Wifi niet aan de praat en aangezien ik er wat meer kennis van heb ben ik gaan kijken.

Na wat speurwerk kwam ik erachter dat lsusb aangeeft dat er een Zydas 1211b draadloze netwerkkaart erin zit. Maar deze stond op de een of andere manier niet aan. Diverse handleidingen op internet gevonden en uiteindelijk werkte het door in de terminal in te voeren
sudo modprobe zydas1211b
iwconfig

Dan stond de kaart aan en kon ik verbinding maken met een draadloos netwerk. Echter na het opnieuw opstarten moest ik deze handeling weer uitvoeren en dat is niet handig.  Doordat ik diverse pakketten had geïnstalleerd werkte het helemaal niet meer dus Ubuntu 13.04 geïnstalleerd. Hier kreeg ik het ook niet aan de praat dus maar weer terug naar Ubuntu 12.04.

Daarmee ben ik nu aan het klooien maar het schiet niet op.

Ik heb Ndiswrappergtk geïnstalleerd omdat de kaart officieel een Atheros AR5007ug is. Echter bij het installeren van de windows drivers zegt ie dat de module ndiswrapper er niet is. Hier ook een handleiding voor gevonden http://askubuntu.com/questions/132894/how-to-fix-ndiswrapper-not-found maar bij het commando sudo make krijg ik de melding:
cannot find kernel build files in /usr/src/Linux-headers-3.11.0-18-generic
Please give the path to kerbel build directory with the KBUILD=<PATH> argument to make
en daar houdt het voor mij op.

Voor de ZD1211b vond ik
http://manpages.ubuntu.com/manpages/precise/man4/zyd.4freebsd.html To compile this driver into the kernel, place the following lines in your kernel configuration file:
Maar welke file moet ik dan hebben?

Vervolgens:
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/zydas_zd1211

Install necessary Ubuntu packages; gcc and kernel-headers

First let's setup the terminal for root user privileges:
  sudo -s

enter your password

Next there are some packages that need to be installed so the driver can be built: 
  aptitude install linux-headers-$(uname -r) build-essential

Download source tarball
From the terminal, we will download a compressed driver file:   wget http://zd1211.ath.cx/download/zd1211-driver-r52.tgz

(i) Richard Chu: But it's weired that this driver doesn't not work well all the time if you reinstall Ubuntu in different time. You may try to download another version here:
  wget http://www.zydas.com.tw/web_driver/ZD1211_USB/Linux/ZD1211LnxDrv_2_4_0_0.tar.gz

and remember to read the user guide here before you install it:
  wget http://www.zydas.com.tw/web_driver/ZD1211_USB/Linux/Linux_zd1211_UserGuide.doc

Unpack, build, and install
  tar -xvzf zd1211-driver-r52.tgz
  cd zd1211
  make clean && make && make install
Het eerste gedeelte lukt maar De link naar de site klopt niet meer. Dus de driver gevonden op http://www.reactivated.net/software/zd1211-vendor/releases/ waar ik de 2_22_0_0 heb gepakt.

Wanneer ik dan make clean && make && make install krijg ik de error:
Makefile :15: .config: bestand of map bestaat niet
Makefile :16: .config: bestand of map bestaat niet
make.. er is geen regel om doel .config te maken

Op de site is een readme file waar staat:
2.2 Build and install the driver
The package contains drivers for ZD1211 and ZD1211B. If you doesn’t have specified request, both of them will be installed.
Under the extracted directory, there is a Makefile in it. Because our driver can support for kernel 2.4 and kernel 2.6, there are two sets of rule in the Makefile. One has to modify the Makefile according to the path of “kernel source tree” and the version of the kernel in your system. In the Makefile, you may see the following statements,

If you want to build the kernel under the kernel of 2.4.x, one has to set the variable KERN_24=y and comment the KERN_26=y like that as the example above and modify the variable KERNEL_SOURCE to the path which you install the kernel source. After doing these things, one just need to type the “make”, and the driver module will be generated and installed.

Ook daar kan ik geen soep van maken. Hier op het forum staan wel vragen over deze driver maar die zijn van 2006, 2007 en 2008 oftewel vrij oud.

Er is ook deze site: https://wiki.debian.org/zd1211rw maar die is voor debian Wheezy. Dan is er http://www.timburgess.net/USBWirelessLinux2.htm  aleen de link die hij geeft komt bij firmware uit en niet bij drivers waardoor make en make install niet lukt.

Onder extra stuurprogramma's staat alleen de videokaart en softwaremodem

Wie kan mij helpen?Offline vliegje20

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Zydas 1211b in Medion laptop krijg ik niet aan de praat
« Reactie #1 Gepost op: 2014/03/26, 18:39:51 »
Sorry voor de bump maar heeft niemand een idee?