Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Netwerk share aankoppelen met een @  (gelezen 353 keer)

Offline h2o

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Netwerk share aankoppelen met een @
« Gepost op: 2014/03/18, 15:56:12 »
Ik werk op meerdere locaties. Op een paar locaties hebben we een nieuw netwerk. Inloggen op de oude manier was gebruikersnaam + wachtwoord. Hiermee kon ik via Krusader en Gigolo heel makkelijk een netwerk share opzetten.

Sinds kort is de manier van inloggen veranderd. Was het eerst (bijv.) pietje wachtwoord locatie01. Nu is het geworden: pietje@locatie1 en dan je wachtwoord.
Hier gaat het dus fout. Die @ zorgt er kennelijk voor dat ik niet via Krusader of Gigolo in kan loggen. Nu doe ik dat via een scriptje met het commando:
sudo mount -t cifs -o username=pietje@locatie1,passwd=34454 //10.33.36.1/share$ /mnt/koppelpuntDit werkt dus prima, maar hoe krijg ik dat op een normale manier in Krusader en Gigolo geïnterpreteerd? Cifs heeft kennelijk geen last van die @ in de gebruikersnaam???
Laptops , tablets + werkstations: Debian Buster
Test-laptop: Debian Testing/Unstable

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Netwerk share aankoppelen met een @
« Reactie #1 Gepost op: 2014/03/18, 17:27:41 »
Geen idee, maar helpt het misschien om een backslash ( \ ) voor die apestaart te zetten?