Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: WiFi repeater  (gelezen 1512 keer)

WiFi repeater
« Gepost op: 2014/03/06, 17:34:48 »
OS = Xubuntu 12.04

Mijn draadloos signaal is niet optimaal (router staat op eerste verdieping en op de begane grond is het signaal vaak wat wisselend) en ik wil dit 'versterken'. Nou schijnt dat te kunnen met een WiFi-repeater die je in het stopcontact steekt. Heb er geen ervaring mee en na wat googelen zie ik door de bomen het bos niet meer echt :o.  Ik heb een paar vraagjes :

1) Werken WiFi repeaters in de praktijk ook echt goed?
2) Ik heb een simpel adsl-abonnement en een FritzBox Fon WLAN 7360 router (=single-band). Heeft iemand ervaring met een beetje betaalbare goede WiFi repeater die goed met net genoemde router kan samenwerken?

Thx!

Een boek doet het altijd...

Re: WiFi repeater
« Reactie #1 Gepost op: 2014/03/07, 17:16:26 »
Ik vond het volgende op de prima site Computertip :

https://sites.google.com/site/computertip/antenneversterker

Geen repeater dus.
Een boek doet het altijd...

Re: WiFi repeater
« Reactie #2 Gepost op: 2014/03/07, 17:30:51 »
Ik heb een Aldi Wifi versterker en die werkt prima. Zowel onder Ubuntu als Windows. Als je rekening houd met de snelheid verlies is het een (goedkope) prima oplossing. Voor alleen internet surfen en mail checken (wat ongeveer 98 % van de mensen doen tegenwoordig).

Groeten van Karel,
Ik gebruik Linux Ubuntu 12.04 Unity & Windows 8.1

Mijn overstap weblogs zijn: http://overstappen2ubuntu.wordpress.com & http://overstappen2linuxmint.wordpress.com

Re: WiFi repeater
« Reactie #3 Gepost op: 2014/03/07, 22:27:41 »
Hallo, ik heb een TP-Link (of T-Link? - zoiets) kastje om hetzelfde probleem op te lossen. Krijg dat hier niet aan de gang met een recente Xubuntu. Op mijn vraag in dit forum hierover antwoordde iemand dat die repeaters foute producten zijn, die vaak niet goed werken. Heb er verder geen verstand van, behalve dus dat die repeater van mij niet te activeren viel.

Re: WiFi repeater
« Reactie #4 Gepost op: 2014/03/10, 17:16:56 »
Onder welk versie je de repeater wil gebruiken maakt niet uit. Een repeater doet niets anders dan het wifi signaal versterken. Het instellen van een repeater is lastig, maar niet onoverkomelijk.
Je moet de repeater met een netwerk kabel aan je computer koppelen (was bij die van mij zo) en een tijdelijk ander ip adres geven om vervolgens in de repeater (web gebaseerd) het signaal te selecteren wat hij moet versterken (zit een setup in). Waarom ? Omdat de repeater geen DHCP server heeft (=uit delen van ip adressen), dus moet je zelf even in geven.
Daarna je computer weer op automatisch zetten (DHCP). De repeater weer in het stopcontact en kijken of het signaal beter is geworden. Zoals gezegd werkt niet altijd en overal maar gelukkig bij mij wel.

Succes !
Groeten van Karel,
Ik gebruik Linux Ubuntu 12.04 Unity & Windows 8.1

Mijn overstap weblogs zijn: http://overstappen2ubuntu.wordpress.com & http://overstappen2linuxmint.wordpress.com

Re: WiFi repeater
« Reactie #5 Gepost op: 2014/03/11, 11:56:29 »
Dank, ik zal dat toch nog eens gaan proberen (maar had natuurlijk al het web afgestroopt op zoek naar oplossingen, zij het tevergeefs). Als het wat oplevert, zal ik dat hier melden.

Offline Soul-Sing

  • Lid
Re: WiFi repeater
« Reactie #6 Gepost op: 2014/03/11, 13:36:06 »