Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Totem uitschakelen.  (gelezen 170 keer)

Offline roodhooft

  • Lid
Totem uitschakelen.
« Gepost op: 2014/03/05, 13:42:51 »
Iemand een idee of het kan lukken dvd's van Mindscape (spelletjes kleinzoon) af te spelen op ubuntu. Gelezen dat het zou moeten lukken door Totem uit te schakelen maar weet niet of dat een veilige optie is. Graag wat raad.

Offline vanadium

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Totem uitschakelen.
« Reactie #1 Gepost op: 2014/03/05, 14:14:52 »
Mindscape is wellicht software ontwikkeld voor MS Windows. Je zou kunnen proberen of je dat werkend krijgt onder Linux door het spel met wine op te starten. Wine is software die windows emuleert op een linux systeem. Ik zie niet in waarom daarvoor Totem uitgeschakeld zou moeten worden.

De Mindscape DVD is hoogst waarschijnlijk een data-DVD. Die zal zich in linux (net als in windows) voordoen als een bestandssysteem met daarop bestanden. Onder Windows wordt evenwel gewoonlijk voor dergelijke DVD's automatisch een programmatje opgestart. Onder linux zal dat niet gebeuren. Je kan evenwel proberen dergelijk programma op te starten met wine.