Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Televisie op computer anno 2014  (gelezen 566 keer)

Offline dude

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Televisie op computer anno 2014
« Gepost op: 2014/03/04, 19:46:14 »
Ik wil graag TV via mijn HTPC afspelen. Op mijn HTPC draait Ubuntu tot volle tevredenheid.

Inmiddels enkele jaren geleden heb ik het onderwerp TV via Ubuntu laten rusten omdat ik afgelegen woon en er hier sowieso weinig aanbieders zijn. Maar overweeg ik te gaan verhuizen naar een regio waar Caiway de lokale kabelboer is, en ook KPN en XS4ALL hun diensten aanbieden. Ook wordt een schotelantenne een optie (mijn zicht op de satellieten wordt waar ik nu zit geblokkeerd door een eikenbos).

Wat zijn anno 2014 de opties? Of kan ik beter wegblijven in Caiway-regio's?

En is er hoop als ik me verloren voel op sites als linuxtv.org ?  :)


Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Re: Televisie op computer anno 2014
« Reactie #1 Gepost op: 2014/03/05, 11:38:49 »
Hallo, met een tv-kaart in je pc (een tv-ontvanger, geen videokaart!) en een antennekabel eraan, kom je al een heel eind met een satellietschotel. Eerste naam die me te binnen schiet is Pinnacle, zoek daar maar eens op.

Offline Buzzin

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Televisie op computer anno 2014
« Reactie #2 Gepost op: 2014/03/05, 14:15:57 »
Let hierbij wel op:
Nederlandse televisie is versleuteld op de satelliet en dus zul je een cardreader moeten hebben die canaaldigitaal ondersteunt.
Britse tv is echter niet versleuteld en is dus gratis te ontvangen. Hier kun je goed mee uit de voeten, mits je engels op niveau is natuurlijk (geen nederlandse ondertitels).

Caiway is dacht ik een van de weinige die hun DVB-C (digitale kabel) signaal niet versleuteld, dus daar kun je een relatief eenvoudige ontvanger voor gebruiken. Je hebt dan alleen DVB-C, geen interactieve tv.

Uiteraard kun je ook een dood normale tvkaart gebruiken en een losse ontvanger ervoor zetten...maar dan is het punt een beetje weg.

Zelf heb ik 'gewoon' een losse Linux ontvanger die zowel DVB-C als DVB-S (Satelliet) kan ontvangen, zodat ik nog maar 1 kastje heb..... (Sab Triple Linux)
Football: A battle between two teams of mindless thugs over scraps of coloured cloth. Usually accompanied by the spectacle of 22 overpaid primadonnas kicking a ball on a field.
DebianDevuan, KDE & OperaVivaldi addict, RedHat Engineer

Offline steef76

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Televisie op computer anno 2014
« Reactie #3 Gepost op: 2014/03/08, 00:44:46 »
Ik heb onlangs xbmc op me netbook geinstalleerd (staat gewoon in de repo's) en als je het een beetje handig configureert, dan kan je uitzending gemist en zo'n beetje alle films en series die er ooit gemaakt zijn in de VS en in GB bekijken.
Ook live sport is geen probleem met de juiste plugin!

Offline Ramana

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Televisie op computer anno 2014
« Reactie #4 Gepost op: 2014/03/08, 07:31:09 »
Heb zo'n Digitenne USB stick in m'n pc zitten (Caiway-gebied).  Het dingetje koste 13 euro.  De ontvangst is beperkt, maar voor achter de PC voor mij genoeg: Ned 1/3 en TV-West.  En natuurlijk de ned Radiozenders.  De geluiskwaliteit is beter dan via internet.