Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Xubuntu 14.04 LTS krijgt drie jaar veiligheidsupdates (maar is vijf jaar veilig)  (gelezen 270 keer)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Onlangs bekend geworden: Xubuntu 14.04 LTS krijgt definitief drie jaar veiligheidsupdates:
https://lists.ubuntu.com/archives/xubuntu-devel/2014-February/009787.html

En geen vijf jaar, zoals grote broer Ubuntu 14.04. Maar toch kun je ook Xubuntu 14.04 veilig vijf jaar blijven gebruiken.

Want de beperking tot drie jaar, geldt slechts voor de specifieke Xubuntu-pakketten (de Xfce-werkomgeving). De rest van de pakketten (de kernel, Firefox, Thunderbird, Libre Office, Flash Player enz. enz.) krijgt wel vijf jaar updates. Omdat die uit de generieke pakketbronnen van Ubuntu komen.

Aanvallers richten zich doorgaans op de wijdverbreide pakketten, zoals de kernel en de toepassingen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat ze zich over drie jaar gaan richten op verouderde Xfce-pakketten.

Dus in de praktijk kun je ook na drie jaar, Xubuntu 14.04 veilig blijven gebruiken. Er is weliswaar een risico aan verbonden, maar dat is klein en aanvaardbaar.   :)

Offline daniel

  • Lid
  • Steunpunt: Ja
Daarmee heb je een punt en kan je best wel eens gelijk in hebben.
Volgens mij kun je zelfs de /etc/app/sources.list ook aan passen hiervoor om nieuwere bronnen toe te voegen maar dat weet ik niet zeker of dat over 3 jaar werkt.
Vind het wel een goed forum onderwerp.