Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Grub aanpassen  (gelezen 209 keer)

Offline bijd3hand

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Grub aanpassen
« Gepost op: 2014/02/07, 19:18:46 »
Even een vraagje:

Als ik Ubuntu studio installeer, in dit geval Ubuntu 13.10, komt er in grub-menu te staan: Ubuntu 13.10 en een hele lap tekst erachteraan...
Als ik nu ook Xubuntu 13.10 installeer komt er hetzelfde te staan in het grub menu op paar details na, maar is niet goed te zien welke ik moet opstarten.

Vooral als je sudo update-grub doet, afhankelijk in welke Ubuntu omgeving je dat doet, past grub het zo weer aan, dat de omgeving waar je in zit, bovenin het menu gezet.

Ik wil gewoon in het grub menu hebben:

Xubuntu 13.10
Xubuntu-recovery 13.10
Ubuntu Studio 13.10
Ubuntu Studio-recovery 13.10
Windows
Memtest (x86)

Hoe krijg ik dat voor elkaar, en zo dat grub bij het updaten hier rekening mee houd? Voor Windows is dit geen probleem. Helpt het misschien als ik de partitie een Label geef?


Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Grub aanpassen
« Reactie #1 Gepost op: 2014/02/07, 19:39:12 »
Waarschijnlijk is daarvoor voldoende, dat je de volgende tekstbestanden aanpast in elke Ubuntuversie die niet hoofdversie Ubuntu zelf is:
/etc/lsb-release
/etc/issue
/etc/issue.net

Daarna, in de Ubuntuversie die 't Grubmenu levert:
sudo update-grub
Dat zou 't 'm moeten doen, denk ik.... Zo heb ik 't zelf in 't verleden ook wel eens gedaan (kan me niet precies meer herinneren).
« Laatst bewerkt op: 2014/02/07, 20:17:13 door Pjotr »