Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: karaoke met ubuntu :-)  (gelezen 13005 keer)

Offline niekn

 • Lid
  • omega-xis
 • Steunpunt: Nee
karaoke met ubuntu :-)
« Gepost op: 2013/12/29, 16:55:23 »
beste allen,

Zoals sommigen misschien weten (of niet weten  ;)) ben ik actief lid van de Japanse cultuurvereniging voor Eindhovense studenten kinjin (http://kinjin.nl/home)
Bij kinjin hadden we enorme problemen omtrent het karaoke-systeem. HADDEN want ik heb dit inmiddels opgelost. (dit is het etalage-topic dus hier een opsomming van mijn programmeerwerk)

om bij het begin te beginnen: we gebruikte voorheen soramimi-karaoke (http://sorawiki.maxworks.nl/index.php?title=Main_Page) echter zoals je op de site al kunt zien is er sinds 2007 geen enkele update geweest.
Soramimi heeft grote problemen heeft met moderne besturingssystemen en HD-video's, bovendien ondersteunt het alleen mp3's xvid-avi etc.
Ik heb de makers van soramimi op MGC-experience aangesproken hierop en de discussie kwam erop neer dat zij geen plannen hadden voor een update, verder mocht ik de broncode niet inzien   :'(

ik had zelf op internet een ander programma gevonden: performous, performous kon 1080p video in elke denkbare codec afspelen en had vele functies die soramimi miste.
echter dit programma schoot op een aantal punten zwaar te kort:
ten eerste stonden al onze nummers nog in het oude soramimi-formaat dus ik ben als beginnend programmeur begonnen met een plugin te schrijven voor de editor van performous (composer) zodat deze in ieder geval al het soramimi-spul kon converteren. (hele ontwikkeling is hier te volgen: https://github.com/performous/composer/issues/3)
let niet op mijn lelijke hacky-code dankzij Tapio's feedback heb ik die allang afgeleerd  =D
1 bericht wil ik er even uit halen:
Citaat
However, it seems the format is very close to LRC: http://en.wikipedia.org/wiki/LRC_(file_format). Since LRC is very common karaoke format, I think we should rename this to LRC and make a couple of compatibility patches. Since you replace the : with periods, the timecode format difference is already handled.
kortom: ik heb per-ongeluk 2 formaten ondersteund :-) de leukste bug ooit  =D

ten tweede had performous geen afspeellijst-ondersteuning, ook daar ben ik volop mee bezig geweest:
https://github.com/performous/performous/issues/24
Tronic (Lasse) eindigde met:
This feature has been merged to master branch. Some polishing work remains but I am closing this bug now.de "polishing work" is inmiddels ook achter de rug, ik heb vandaag nog toegevoegd dat je nummers kunt verplaatsten, ook zijn er nog visuele dingen toegevoegd zoals covers in t afspeellijst scherm etc.

toen restte er nog 1 probleem, in de oude soramimi-opstelling hadden we laptop aan de beamer staan en konden mensen terwijl dat anderen aan het zingen waren nummers toevoegen via een balkje onderin beeld.
Bij performous kon ik alleen nummers toevoegen NADAT een nummers gespeeld had, dat moest anders, echter een balkje onderin was geen oplossing: performous ondersteunt ook guitar-hero/dance-dance-revolution-spul en een zoekbalkje onderin beeld zou resulteren in te weinig schermruimte voor de overige elementen.

Als je in Japan gaat karaoken dan kom je met vrienden in een klein kamertje te zitten, en heb je een TV voor het zingen en een tablet voor het toevoegen/bladeren, dit was de oplossing!
ik heb in performous een embedded-webserver ingebouwd met http://cpp-netlib.org/ en heb een web-interface geschreven met jquery-mobile (http://jquerymobile.com/), het resultaat is verbluffend. =D


verder krijg ik geregeld verzoekjes voor functies die mensen graag hebben, zo kun je text nu in het midden van het scherm weergeven en performous random-nummers laten spelen.
ook heb ik vele bugs gerepareerd, zo worden in duet-modus nu per speler 2 regels weergegeven (in plaats van 1)


op dit moment ben ik samen met Lasse (Tronic) bezig de DDR-modus te verbeteren door de elementen te vervangen door 3d-modellen en essentiele tekortkomingen te implementeren.


we zoeken nog steeds een designer dus diegene die zich geroepen voelt, neem gerust contact op via #performous@irc.freenode.net

Komende April sta ik met dit programma (en ubuntu) op Tomocon: http://www.tomocon.nl/ (de hele database is op de site te vinden onder "tomocon superstar")

wil je t nu zelf eens gaan uitproberen?
open een terminal en download de broncode via:
git clone https://github.com/performous/performous.gitof als je de webserver-versie wilt:
git clone -b webserver https://github.com/performous/performous.gitlet wel op dat je voor de webserver cpp-netlib nodig hebt van http://cpp-netlib.org/ (boost folder uitpakken in /usr/include en alles is ok)

zoek je nummers?
http://usdb.animux.de/ (zijn alleen textfiles, de rest van de bestanden moet je zelf zoeken)

Offline Erik

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #1 Gepost op: 2013/12/29, 21:31:19 »
Hallo Niekn,

Prachtig zeg! Ik ben vroeger veel in Japan geweest. Op een goed moment sleepten mijn gastheren me mee naar een karaoke-club. Daar ging het los!

Nou zing ik als een verkouden kraai. Verder - geheel gespeend van enig muzikaal talent - pakte ik als eerste song uit de korte lijst Engels iets voor een damesstem. Fóeéeoeiii. Tja, Japans lezen is me nooit gelukt. Katakana een beetje, Hiragana is dan eigenlijk alleen een andere schriftsoort, maar zover kwam ik niet. Er moest ook nog gewerkt worden. Kanji? 3000 karakters om de krant te lezen ...  Neuh.
Maar goed, die Jappen zijn geweldig. Echt grandioos. Die laten je gewoon je gang gaan. Later kreeg ik enig onderricht in hoe je je gedragen moest in zo'n club.

Terug in mijn hotelkamer ging ik op zoek naar iets wat me kon helpen om te oefenen. Want dat dit gebeuren herhaald ging worden stond wel vast. Zo kwam ik achter Timidity++ en later weer achter één of andere frontend daarvoor.

Ik vind het daarom prachtig wat jullie hier gemaakt hebben. Nou eens zien hoe ik dat aan het draaien krijg. Ik wil er niet mijn werkmachine aan wagen, al zie ik er weinig gevaar in.
Linux sinds SUSe 6.3, Slackware en nu Ubuntu/Xubuntu. Single boot. Dual is OUT!

Offline niekn

 • Lid
  • omega-xis
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #2 Gepost op: 2014/02/14, 18:22:31 »
ik ben bijna klaar met het porten naar SDL2 zodat we binnenkort ook weer een windowsversie hebben voor op de site (SDL1.2 conflicteert met portaudio)

Offline niekn

 • Lid
  • omega-xis
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #3 Gepost op: 2015/05/05, 10:50:30 »

Offline Erik

 • Lid
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #4 Gepost op: 2015/05/05, 12:17:58 »
Leuk!! En dat is hier vlakbij, in Den Haag? Ik dacht gelijk, daar ga ik heen. Ik wil dat wel eens live zien gebeuren. Camera's mee, microfoons mee, maak ik er een leuke video van.

Gezien de toegangsprijzen haak ik dan toch weer af. Best redelijk, maar boven mijn budget. Chotto takaï, heet dat dan in japans.
Linux sinds SUSe 6.3, Slackware en nu Ubuntu/Xubuntu. Single boot. Dual is OUT!

Offline niekn

 • Lid
  • omega-xis
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #5 Gepost op: 2015/05/05, 12:22:06 »
ik sta ook op nishicon en dat is in dekker-zoetermeer ;-) zij zijn iets goedkoper.

is wel pas in november  :( :( http://www.nishicon.nl/nl/

Offline niekn

 • Lid
  • omega-xis
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #6 Gepost op: 2015/06/11, 10:00:20 »
morgen is het zover! animecon!
mensen die daar zijn/komen zeg ff Hallo bij de karaoke (summit foyer, 2e verdieping)

Offline profoX

 • Lid
  • wesley
  • Lionslink
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #7 Gepost op: 2015/06/11, 22:35:30 »
Leuk dat je hier tijd in steekt!
Human Knowledge Belongs To The World -- Antitrust (2001)
Nederlandstalige Ubuntu documentatie van Ubuntu-NL (wiki)

Offline niekn

 • Lid
  • omega-xis
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #8 Gepost op: 2015/06/19, 08:48:28 »
pfff, karaoke op animecon was nogal een succes, continu 21 mensen in de rij (+-90 minuten)
bovendien hadden we gasten die ineens op het briljante idee kwamen om justin bieber te gaan zingen.... :-[ :-[
alle foto's en video's staan weer online: (je hebt GEEN facebook nodig om het te kunnen bekijken, t is een openbaar evenement dus alles staat open voor iedereen)
https://www.facebook.com/pages/Performous-NL/1466286496984980?ref=bookmarks
vanavond is er vrije karaoke in studentencentrum "de bunker" en dan is het ff gedaan met de evenementen, de volgende is tomo-fair en das over 2 maanden pas weer.

Offline jvecht

 • Lid
  • Just Vecht
 • Steunpunt: Ja
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #9 Gepost op: 2015/06/19, 09:52:46 »
Leuk, Niekn!

Bedankt voor de link. Hij staat in mijn werkbalk. Die ga ik helemaal bekijken!!
GIMP bundel 2018  38 cursussen met mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 5000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine Mei 2021

Offline jvecht

 • Lid
  • Just Vecht
 • Steunpunt: Ja
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #10 Gepost op: 2015/06/20, 10:42:31 »
Ik heb jullie Facebook helemaal bekeken. Leuk hoor!

Ik heb weer helemaal zin in dat karaoke. Ik ben nou met heel iets anders bezig, maar in dit toekomst ga ik daar zeker weer mee aan de gang. Niet met Japanse liedjes of zelfs Enka, maar gewoon met westerse songs. Mooie klus voor mijn tien jaar oude Shuttle met zijn voor dit doel puike multimedia mogelijkheden.

Ik heb ooit een eigen versie gemaakt op de tonen van Queens "We are the Champions". Dat was nog niet zo eenvoudig, maar wel héél leuk!

Veel succes, Niekn en Performous!
GIMP bundel 2018  38 cursussen met mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 5000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine Mei 2021

Offline niekn

 • Lid
  • omega-xis
 • Steunpunt: Nee
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #11 Gepost op: 2015/06/24, 08:51:50 »
meestal staan de timecodes al op internet:
http://usdb.animux.de/
dus je hoeft je queen-nummer niet eens zelf te maken  =D =D

Offline jvecht

 • Lid
  • Just Vecht
 • Steunpunt: Ja
Re: karaoke met ubuntu :-)
« Reactie #12 Gepost op: 2015/06/24, 09:10:38 »
Hoi Niek,

Ik heb gelijk gekeken. Dat ziet er erg nuttig uit! Thanks! Ik heb een Nederlandse tekst gemaakt en dan ook nog toegespitst op een heel andere situatie. Met die timecodes kon ik het wel eens een stuk makkelijker hebben.

Die situatie van toen is weg, maar ik zie nog grote kansen voor een leuk stuk karaoke.
« Laatst bewerkt op: 2015/06/24, 09:12:55 door jvecht »
GIMP bundel 2018  38 cursussen met mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 5000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine Mei 2021