Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon  (gelezen 558 keer)

Offline kuifje09

  • Lid
Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Gepost op: 2013/12/11, 23:00:37 »
Daar zit ik dan, net een "nieuwe" 2-e hands PC en xubuntu erop.
Krijg ik met geen .. de microfoon werkend. onder windows werkt het prima.

Als ik de volumeregelaars zichtbaar maak dan werkt het een seconde of 4 en dan bevriest de "bar" die het volume aangeeft, en geen geluid meer daarna. Geen microfoon geluid dus, geen skype...
Zelfde gebeurd als ik het intern geluid even uit en dan weer aan zet.

Dit is de controller :
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JD/DO (ICH10 Family) HD Audio Controller (rev 02)

Iemand een idee hoe je dit oplost?  Nog nooit heb ik een dergelijk probleem gehad - snif -
Wel lees ik dat er in het verleden problemen mee waren, maar dan denk ik dat zal toch wel opgelost zijn ....

Graag een paar tips.
« Laatst bewerkt op: 2013/12/11, 23:03:35 door kuifje09 »

Offline Paul Matthijsse

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #1 Gepost op: 2013/12/11, 23:11:41 »
Hallo, mijn ervaring met Skype onder Linux is dat het werkt of dat het niet werkt. In het laatste geval: laisse tomber, jammer dan. Vergeet niet dat Skype een Microsoft-product is, Linux-ondersteuning zal dus nooit echt top zijn. Is Google Talk wellicht een concurrerende optie? Zelf nog nooit geprobeerd...
https://allesgimpofbijna.wordpress.com - GIMP en omstreken
https://paulsphotopalace.wordpress.com (Engelstalig) - Raw, RawTherapee, G'MIC, GIMP...

Offline jvecht

  • Lid
    • Just Vecht
  • Steunpunt: Ja
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #2 Gepost op: 2013/12/11, 23:26:09 »
Hallo Kuifje,

Als dat Xubuntu 13.10 is, dan is daar een bekende bug aan de orde met dat geluid. Ik heb net de laptop en de desktop beide opnieuw geinstalleerd. Bij beide die bug voor de neus gekregen.

Hier is de oplossing:

http://is.gd/SCjXTl en dan antwoord #5:

Citaat
For those looking for a temporary workaround, look at /usr/share/dbus-1/services/indicator-sound.service and change the Exec line

Exec=/usr/lib/indicator-sound-gtk2/indicator-sound-service

Start je teksteditor als beheerder in een terminal met bijvoorbeeld gksudo mousepad /usr/share/dbus-1/services/indicator-sound.service, zet een # voor de oude regel en knip en plak de nieuwe eronder. Herstarten en dan zou het geluid het moeten doen.

Het bestand komt er dan zo uit te zien:

Citaat
[D-BUS Service]
Name=com.canonical.indicator.sound
# Exec=/usr/lib/i386-linux-gnu/indicator-sound/indicator-sound-service
Exec=/usr/lib/indicator-sound-gtk2/indicator-sound-service

Succes!

Just
GIMP bundel 2017  25 cursussen met geweldig mooi oefenmateriaal. Lekker lezen of er wat van opsteken!
  Boekje "Werken met Xubuntu" 4000+ downloads!
     Het Helpmij Magazine September 2017

Offline kuifje09

  • Lid
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #3 Gepost op: 2013/12/12, 00:01:00 »
Het gaat om Xubuntu : DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.3 LTS"

Maar toch even de test gedaan dat helpt niet, alleen de speaker symbool in de bar boven in beeld doet het dan niet meer. Volgens mij gaat die post daar ook over...(indicator-sound)

In ieder geval problemen met geluid.

Wonderwel doet alles in audacity het prima Ook de microfoon.  Dus waar gaat het fout ? 
Ook met skype kan ik een echo bericht maken, al zie ik niet hoe hard ik ¨praat¨, maar het is iets.

Verder doet de output van skype het niet als ik een web-radio beluister. Dat is een eeuwenoude bug volges mij.

Dat wordt weer zoeken...   Ik vraag me af of ik deze problemen ook zou hebben met Ubuntu, of ligt het echt aan de geluids module.  ( Ik zou even een ander kaartje kunnen proberen, die heb ik hier liggen , maar dat wordt da morgen op zijn vroegst )

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #4 Gepost op: 2013/12/12, 10:39:49 »
Als het opnemen van microfoon geluiden gewoon werkt met Audacity, dan zou het probleem inderdaad bij Skype kunnen liggen. Wellicht zou je dan de topictitel kunnen wijzigen in zoiets als: Microfoon probleem Skype

Had je de Skype faq al gecheckt. Bijvoorbeeld deze hyperlink Can I change the sound system used by Skype for Linux? Of deze hyperlink Solution for not working microphone under Ubuntu 1... En deze How To solve: Microphone Not Working In Skype [Quick Tip].

Meer gebruikelijk met Linux is overigens Ekiga, waarvan ook een Windows versie beschikbaar is.
Hoofd PC september 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Ubuntu 14.04
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM
Test pc's AthlonXP 1700+ PC 1,5 GB RAM nVidia 7600GS en Dual P3 1000 MHz 1 GB RAM X1650Pro

Offline kuifje09

  • Lid
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #5 Gepost op: 2013/12/12, 14:42:24 »
Het ligt mogelijk inderdaad aan skype. En wel de versie 4.2.X
Volgens mij werkt xubuntu met pulseaudio en dat zou perfekt moeten werken.

Helaas gaat alles met betrekking tot geluid fout als skype aangaat.
Overigens werken de meters in volume applet niet goed. Misschien de 64 bits versie een probleem?

Geen idee waarom, maar wat een gezeur elke keer. Ik zal zien of ik de oude skype kan vinden.
« Laatst bewerkt op: 2013/12/12, 19:20:52 door kuifje09 »

Offline kuifje09

  • Lid
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #6 Gepost op: 2013/12/12, 15:18:24 »
Inmiddels de versie 4.0.x geprobeerd maar zonder success.
Alsa-oss geinstalleerd en een sound plug gemaakt.
Maakt allemaal niet uit, als de web radio geluid maakt diet skype het niet of omgekeerd.
Maakt niet uit of ik in skype de hardware of pulse of skypplug selekteer. Hopeloos.

Ik denk steeds meer dat het iets is betreffede xubuntu 64 bits.

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #7 Gepost op: 2013/12/12, 16:03:37 »
Er zijn me niet echt problemen bekend met microfoon onder Xubuntu. De meest gebruikelijke wijze om Skype te installeren in Xubuntu, is waarschijnlijk deze  [HOW TO] Install latest Skype in Xubuntu. Een andere manier is deze Install Skype 4.1 in Ubuntu 12.10, Xubuntu 12.10 and Linux Mint 14/13.
Hoofd PC september 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Ubuntu 14.04
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM
Test pc's AthlonXP 1700+ PC 1,5 GB RAM nVidia 7600GS en Dual P3 1000 MHz 1 GB RAM X1650Pro

Offline kuifje09

  • Lid
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #8 Gepost op: 2013/12/12, 19:23:00 »
Ik ga nu Ubuntu 12.04 64bit instaleren en kijken of dat werkt.  In de 32 Bits versie van Ubuntu op een dell
met zelfs geluidschip werkt het allemaal wel naar behoren.

Alle tips ten spijt, nog niets heeft geholpen. Tenzij ik alleen 1 audio applic laat draaien zijn er problemen met geluid.

Offline kuifje09

  • Lid
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #9 Gepost op: 2013/12/12, 20:28:41 »
Ubuntu 12.04 : DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.3 LTS" , zelfde verhaal.
Als radio speelt doet skype het niet ( goed ) en de devices die je kan kiezen, absurd.
En pulse zit er wel tussen hoor, maar het werkt domweg niet.
Nu maar even de 32 bits versie, Kennelijk ben ik de enige met een dell 760. ( jammer )

Offline kuifje09

  • Lid
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #10 Gepost op: 2013/12/12, 21:04:31 »
Nu heb ik de 32 bits versie van ubuntu geinstalleerd en skype en webradios etc werken prima samen.
Skype kan keurug de pulse audio server selecteren en doet dat automatisch.

Maar, is het nu skype?  dacht het niet.  Wellicht de nieuwere kernel van de 64 bits versie?
Wellicht dat bij de nu komende update voor mij, altijd na een instal, krijg ik ook een nieuwere kernel.
Even testen, dan weten we het.

Voorals nog baal ik hier wel van.

Ik rapporteer nog even na de upgrade.
Nu heb ik : PRETTY_NAME="Ubuntu precise (12.04.2 LTS)"   32 bits !

Offline kuifje09

  • Lid
Re: Optiplex 760 - 4 seconden microfoon
« Reactie #11 Gepost op: 2013/12/12, 21:34:23 »
Na de update, : PRETTY_NAME="Ubuntu precise (12.04.3 LTS)"

Skype okee, en webradio etc, allemaal tegelijk.

Wie weet nu de oorzaak van de eerdere problemen en de oplossing ?