Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Hyper-threading Dapper  (gelezen 4380 keer)

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Gepost op: 2007/03/13, 10:11:14 »
Ik heb vandaag maar is Dapper geinstalleerd vanwege aanhoudende problemen met Edgy.
Na het installeren van Dapper zag ik dat ik maar 1 processor had, hyper-threading werkte dus niet.
Hierop heb ik even op google gezocht en zag ik dat het aan de image lag die je op dat moment gebruikte.

Ik zag dat standaard met Dapper de -386 image wordt geinstalleerd en dat deze geen HT ondersteund.
Op 1 of ander forum las ik toen iets over de -686 image, welke wel HT ondersteund.

Via synaptic heb ik toen het volgende geselecteerd
linux-image-2.6.15-28-686
linux-restricted-modules-2.6.15-28-686

Nu werkt HT in ieder geval wel weer maar ik was benieuwd of ik nog meer pakketten moet selecteren of dat het zo goed is gedaan.

Ps. het probleem wat ik had met Edgy heb ik met Dapper nog steeds....beeldscherm, usb en netwerk vallen spontaan uit.
Ik heb nu maar even weer met de -386 image opstart kijken of het probleem misschien aan HT ligt.
Pps. Aan HT lag het dus niet, de monitor, usb en netwerk blijven spontaan uitvallen

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/13, 10:51:28 »
Het lijkt me toch eerder een hardwareprobleem, vrees ik.

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #2 Gepost op: 2007/03/13, 10:51:50 »
Ja maar het blijft vaag dat XP er gaan last van heeft

Offline SWAT

  • Administrator
    • http://www.schauenburg.nl/
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #3 Gepost op: 2007/03/13, 12:00:42 »
Geef eens wat meer informatie over je hardware (merk, type e.d.) a.u.b.

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #4 Gepost op: 2007/03/13, 12:07:14 »
(Het betreft een Dell optiplex gx270 met een Pentium IV (2,4 Ghz

Offline SWAT

  • Administrator
    • http://www.schauenburg.nl/
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #5 Gepost op: 2007/03/13, 15:00:03 »
Ik zou eens naar je BIOS kijken of daar alles goed staat (tja, er zijn wel gekkere dingen gebeurd). Wat voor toetsenbord/muis e.d. gebruik je? En valt je gehele PC uit, alleen die onderdelen, apart of allemaal tegelijk etc.?

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #6 Gepost op: 2007/03/13, 15:58:49 »
Alles valt tegelijk uit....
En niet de hele pc, maar alleen toetsenbord en muis (usb), netwerk en monitor
In de bios al van alles aangepast, als laatst USB Emulation uitgezet..enige nadeel nu werkt mn usb toetsenbord niet in het grub menu

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #7 Gepost op: 2007/03/15, 11:24:00 »
Het probleem is nog steeds
Ook met acpi=off en al die opties blijft het scherm enzo uitvallen
Wonderbaarlijk genoeg kan XP dagenlang draaien zonder uit te vallen, het heeft dus zeker wel met Linux/Ubuntu te maken

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #8 Gepost op: 2007/03/15, 11:28:42 »
Waarschijnlijk doe je er het beste aan, om tot 20 april te wachten en dan de nieuwste Ubuntu binnen te halen (7.04). Met een beetje geluk ben je dan van dit vervelende probleem af.

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #9 Gepost op: 2007/03/15, 11:33:28 »
Ja en tot die tijd gebruik ik maar de liveCD, want daar komt het probleem ook niet in voor.
Aan de installatie ligt het ook niet want op 2 andere pc's komt het probleem (met dezelfde installatie cd) ook niet voor...

Ik kan natuurlijk wel de CD 5 is even gaan testen van FF

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #10 Gepost op: 2007/03/16, 08:05:29 »
Ik heb de hoop maar opgegeven dat het op die pc gaat werken want ook cd 5 van FF geeft hetzelfde probleem!

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #11 Gepost op: 2007/03/16, 08:09:33 »
Jammer!

Dit schoot me trouwens nog te binnen:
de verschijnselen die je beschrijft, kunnen ook worden veroorzaakt door het actief worden van een 3D schermbeveiliging, terwijl je videokaart slechts 2D aankan, met de open-brondriver die standaard wordt geïnstalleerd. Het probleem is dan op te lossen door de fabrieksdriver te installeren (of, als tijdelijk lapmiddel, de schermbeveiliging helemaal uit te schakelen in Systeem - Voorkeuren).

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #12 Gepost op: 2007/03/16, 08:29:08 »
Klinkt aannemelijk maar schermbeveiligingen zijn de eerste dingen die ik uitzet of veranderd in black screen..

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #13 Gepost op: 2007/03/16, 13:10:45 »
Blijkbaar is die pc nu echt dood want ook XP installeren werkt niet meer....
Topic kan wat mij betreft helemaal dicht, zit nu op een andere pc (Dell Optiplex 745) met Feisty en dat werkt tenminste wel ;-)

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #14 Gepost op: 2007/03/16, 13:48:08 »
Citaat van: Dennis_L
Blijkbaar is die pc nu echt dood want ook XP installeren werkt niet meer....
Topic kan wat mij betreft helemaal dicht, zit nu op een andere pc (Dell Optiplex 745) met Feisty en dat werkt tenminste wel ;-)
Behalve dat het "tenminste werkt" wat vind je van Feisty? :)

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #15 Gepost op: 2007/03/16, 14:10:37 »
Citaat van: CORVUS_CORAX
Citaat van: Dennis_L
Blijkbaar is die pc nu echt dood want ook XP installeren werkt niet meer....
Topic kan wat mij betreft helemaal dicht, zit nu op een andere pc (Dell Optiplex 745) met Feisty en dat werkt tenminste wel ;-)
Behalve dat het "tenminste werkt" wat vind je van Feisty? :)
Fijn!
Mijn intel chipset 965Q wordt zelfs ondersteund (na de 500MB aan updates) en het installeren werkt weer iets fijner dan met edgy, ook is de import functie van een XP installatie ook wel handig (ook al heb ik de functie niet gebruikt)
Voor de rest moet ik nog even kijken wat er voor nieuwe spannende functies inzitten....

Ik heb inmiddels al twee collega's besmet met het ubuntu ;)

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #16 Gepost op: 2007/03/16, 14:20:05 »
Heb je Beryl ook al geinstalleerd?

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #17 Gepost op: 2007/03/16, 14:38:40 »
nee nog niet, kan ik wel is gaan proberen
ik ga zo eerst even kijken of de DVI uitgang van mn videokaart ook goed werkt nu, dat werkte onder Edgy niet echt optimaal..

hmm erg vaag beeld... :(

Offline Samuel Rave

  • Lid
    • http://www.familie-rave.de/
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #18 Gepost op: 2007/03/16, 15:00:23 »
Citaat van: Dennis_L
nee nog niet, kan ik wel is gaan proberen
ik ga zo eerst even kijken of de DVI uitgang van mn videokaart ook goed werkt nu, dat werkte onder Edgy niet echt optimaal..

hmm erg vaag beeld... :(
Post je xorg.conf eens? En wat voor grafischekaart heeft het?

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #19 Gepost op: 2007/03/16, 15:05:15 »
Citaat van: CORVUS_CORAX
Citaat van: Dennis_L
nee nog niet, kan ik wel is gaan proberen
ik ga zo eerst even kijken of de DVI uitgang van mn videokaart ook goed werkt nu, dat werkte onder Edgy niet echt optimaal..

hmm erg vaag beeld... :(
Post je xorg.conf eens?
zit alweer op de analoge uitgang, ik kan hem nog wel is even een keer opnieuw installeren met de dvi kabel heb toch tijd zat over en er staat toch geen spannende softwar op tot nu toe.

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #20 Gepost op: 2007/03/16, 18:21:09 »
Zowel bij installatie met analoge als met digitale kabel staat dit in de xorg.conf:

Section "Device"
    Identifier    "Generic Video Card"
    Driver        "vesa"
    BusID        "PCI:0:2:0"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "HP L1955"
    Option        "DPMS"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Default Screen"
    Device        "Generic Video Card"
    Monitor        "HP L1955"
    DefaultDepth    24
In de device manager zie ik staan dat hij wel een Q965 Integrated Graphic Controller (ofzo) vindt....
Het beeld is wel scherp als ik de analoge uitgang gebruik, zodra ik de digitale uitgaan neem wordt het beeld vaag.
Nu zat ik te bedenken dat het wel is kan zijn dat ik een HP monitor op een Dell pc aansluit en dat daarom de digitale aansluiting niet optimaal werkt.

Ik kan maandag pas weer bij de computer.....

Offline Johan van Dijk

  • Administrator
    • johanvandijk
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #21 Gepost op: 2007/03/16, 19:33:54 »
Driver "vesa" zou ik veranderen naar Driver "i810"
Dan wordt je grafische kaart optimaal gebruikt.

En je hebt onder de screen sectie iets heel belangrijks weggelaten: de resoluties.
Ik denk dat daardoor je monitor wazig is.


Post het hele xorg.conf bestand hier, dan kunnen we kijken wat we er aan moeten veranderen :)

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Hyper-threading Dapper
« Reactie #22 Gepost op: 2007/03/16, 19:37:54 »
Citaat van: Johanvd
Driver "vesa" zou ik veranderen naar Driver "i810"
Dan wordt je grafische kaart optimaal gebruikt.
Heeft hij een Intel videokaart met een 810 chipset dan? Want alleen daar is die driver voor....

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #23 Gepost op: 2007/03/16, 19:57:21 »
Van: http://intellinuxgraphics.org/man.html

SUPPORTED HARDWARE
i810 supports the i810, i810-DC100, i810e, i815, i830M, 845G, 852GM, 855GM, 865G, 915G, 915GM, 945G, 945GM, 965G, 965Q and 946GZ chipsets.

Dennis_L

  • Gast
Hyper-threading Dapper
« Reactie #24 Gepost op: 2007/03/19, 10:12:34 »
heb het stiekem maar als bugje gerapporteerd