Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Virtualbox probleem: Could not get the storage format of the medium  (gelezen 2096 keer)

Offline tryer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Ik ben bezig om Windows 8 als guest te gebruiken met Ubuntu als host. Ik heb Windows op een USB-stick staan als iso. Daar zit een setup.exe bestand in waarmee ik Windows zou mee moeten starten. Ik gebruik het laatste Virtualboxprogramma met Extension Pack. Alles lukt tot het moment dat ik de iso op de USB-stick moet benaderen. Dan krijg ik de boodschap:

"Could not get the storage format of the medium"  ook in het Nederlands: "het is niet gelukt het optische schijfbestand 'media/ESD-USB/setup.exe' te openen".  Al van alles geprobeerd. Ik heb de isobestanden ook gekopieerd naar een map in mijn Home-map en van daaruit geprobeerd het isobestand te benaderen. Het isobestand is gecontroleerd, daar zit de fout niet.

Heb daarna ook nog VB geïnstalleerd met "sudo /etc/init.d/vboxdrv setup" (ik las op een andere site dat dat de oplossing was, niet dus !)

Offline tryer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Virtualbox probleem: Could not get the storage format of the medium
« Reactie #1 Gepost op: 2013/11/17, 13:25:42 »
Het koppelen van cd/dvd bij het installeren is juist het probleem. Ik klik met de muis op het icoontje van de cd / dvd, ga vervolgens browsen naar de usb-iso, kies onder aan voor "alle bestanden" dan zie ik setup.exe bestand, vervolgens , zet daat daar de groene balk op, vervolgens klik op openen en dan krijg ik zien: "het is niet gelukt het optische schijfbestand 'media/ESD-USB/setup.exe' te openen" /"Could not get the storage format of the medium"

Offline tryer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Virtualbox probleem: Could not get the storage format of the medium
« Reactie #2 Gepost op: 2013/11/17, 21:34:13 »
beste Buzzin,

Ik zal het probleem nog verder proberen toe te lichten bij het installeren. Ik doe de volgende stappen:

-stap 1: Nieuw: vul in Naam, type versie van windows, geen probleem
-stap 2: geheugengrootte invullen geen probleem
-stap 3: Maak een nieuwe virtuele schijf aan: geen probleem
-stap 4: Kies bestandstype harde schijf: vdi
-stap 5: Dynamisch of vaste grootte: dynamisch
-stap 6: Grootte vaste schijfbestand: 65 GB
-stap 7: kies locatie harde schijf: partitie gekozen
- stap 8: selecteer opstartschijf: nu komt het: ik kies nu iso-map die op bureaublad staat: Windows 8 installatie.iso 64 bit
-stap 9: openen: zie ik 4 mappen staan: boot, efi, sources, support  Vervolgens kan ik niet verder: ik moet kiezen onderaan op de knop: kies alle optisch schijfbestanden of DMG of RAW of alle bestanden. Ik zie alleen bestanden bij alle bestanden:  autorun.inf, bootmgr, bootmgr.efi , MediaMeta.xml en setup.exe: als ik een van deze bestanden kies krijg ik: "het is niet gelukt het optische schijfbestand ....... te openen" /"Could not get the storage format of the medium"
-stap 10: wat moet ik vervolgens doen ???

Ik hoop dat je wat geduld hebt ! :)

Offline tryer

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Virtualbox probleem: Could not get the storage format of the medium
« Reactie #3 Gepost op: 2013/11/18, 20:45:37 »
Bedankt Buzzin, ik had een Windows 8 installatiemap, later zag dat er ook een iso-bestand was. Had ik over het hoofd gezien. bedankt voor je hulp, nu lukt het wel !