Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: OPGELOST sleutelbos ontgrendeling lukt niet  (gelezen 1314 keer)

Offline tomcat

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
OPGELOST sleutelbos ontgrendeling lukt niet
« Gepost op: 2013/11/11, 17:14:48 »
Na opwaarderen naar Ubi 13.10 krijg ik weer steeds de melding om mijn wachtwoord bij de sleutelbosontgrendeling in te voeren.
Om deze deactiveren ga ik naar ´gebruikersaccount > ontgrendelen > automatisch aanmelden - aan > vergrendelen. en start daarna weer op. Echter hierna staat alles weer als vanouds. De knop ontgrendelen staat weer op uit.
Wat doe ik verkeerd?
« Laatst bewerkt op: 2013/11/19, 09:49:12 door tomcat »

Offline tomcat

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: sleutelbos ontgrendeling lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: 2013/11/11, 17:25:07 »
Ik heb ook de volgende oplossing toegepast, welke ook niet werkt.

Re: sleutelbos verwijderen probleem
« Reactie #3 Gepost op: 2013/05/31, 13:24:14 »

    Citaat

Citaat van: m@rijn op 2013/05/31, 13:03:24

    dank voor de reactie, maar de sleutelbos blijft terugkomen, ook al heb ik 'aanmelden' verwijderd. Hij staat nu wel niet meer in de lijst bij sleutels en wachtwoorden, toch blijft hij terugkomen. Heel vervelend! Zo kan mijn vriendin nooit op mijn pc werken zonder dat ik er ben.

    edit: en inderdaad, 'aanmelden' staat er ondertussen al weer bij...

Dan zul je het wachtwoord moeten legen. Kies "Wachtwoord veranderen" en laat het nieuwe wachtwoord leeg.

Offline tomcat

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: sleutelbos ontgrendeling lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: 2013/11/11, 17:32:39 »
Dit wordt nog vervelender. Er wordt nu naar mijn wachtwoord gevraagd voor authenticatie om gebruikersgegevens te wijzigen. Deze had ik hiervoor wegelaten. Op gebruikersaccount staat nu : geen. En ik kan dus niets meer invoeren, althans krijg ik steeds een trillend veld met de mededeling dat authenticatie mislukt is. Ik heb geen ww en dat vindt ubi maar niets. Ik kom niet verder.


Offline tomcat

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: sleutelbos ontgrendeling lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: 2013/11/12, 13:14:03 »
Ja Femke98. Ik dacht het nu wel even te kunnen. Gelukkig is er nog het forum.
En Heir4C: dank voor de tip. Deze heb ik gedaan en warempel in één keer goed.
Blijft over dat de steultelbos nog steeds om het ww vraagt en ik het knopje niet kan wijzigen, althans ik kan het wel wijzigen echter deze springt bij iedere opstart weer terug.

Offline heir4c

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: sleutelbos ontgrendeling lukt niet
« Reactie #5 Gepost op: 2013/11/12, 17:50:11 »
In 13.10 heb je ook "Wachtwoorden en Sleutels" via de Dash. Kijk daar eens naar.
Vroeger stond op Pjotr zijn site iets over de Sleutelbos, maar kan dit niet meer vinden.

Offline tomcat

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
opgelost Re: sleutelbos ontgrendeling lukt niet
« Reactie #6 Gepost op: 2013/11/19, 09:48:21 »
Nou dat heeft wat werk opgeleverd. Zoals ik eerder aangaf lukte het niet om via systeeminstellingen en gebruikersaccount het knopje ´automatisch aanmelden´ aan te laten staan. Bij iedere opstart ging deze weer automatisch uit. Hierna de tip van heirc4 opgevolgd. Bij het verwijderen van sleutelbos en wachtwoorden begon het hele systeem ALLES te verwijderen. Bleef niets anders over dan Ubuntu opnieuw te installeren. Hierna heb ik nogmaals stap voor stap voorgaande acties genomen en via Dash (ofwel bij mij heet het gewoon ´Uw computer en internetbronnen doorzoeken´) sleutelbos en ww verwijderd. Hierna weer knopje bij gebruikersaccount ingesteld en warempel het is gelukt.
Het kan dus niet anders dat mijn Ubuntu 13.10 een foutje heeft gemaakt bij de 1e installatie. Na herinstallatie probleem opgelost.