Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: LTSP-client opstart loopt vast bij opstart  (gelezen 547 keer)

ldepr

  • Gast
LTSP-client opstart loopt vast bij opstart
« Gepost op: 2007/03/12, 17:36:05 »
Ik wil graag LTSP aan de praat krijgen op Edubuntu. Ondertussen ben ik zo ver dat de client opstart m.b.v. een boot-diskette, de DHCP-server vindt en begint op te starten. De client geraakt echter niet volledig opgestart : 'ltspsrv login : starting up LTSP client' is het laatste wat op het scherm verschiint, daarna lijkt het alsof  het scherm zal overgaan in grafische mode, en dan alleen nog een zwart scherm...

Dezelfde client-pc met dezelfde opstartdiskette startte wel probleemloos op als op de server K12LTSP geïnstalleerd was. Iemand een idee wat er aan de hand is ?

Offline Tukcedo

  • Lid
    • http://www.tukcedo.nl
  • Steunpunt: Nee
LTSP-client opstart loopt vast bij opstart
« Reactie #1 Gepost op: 2007/03/13, 04:02:29 »
Hmmmm een paar wedervragen:

- Wat is het verschil tussen dat K12LTSP en je "gewone" LTSP installatie en hoe is dat verschil ontstaan?

- Dat K12LTSP klinkt als een symbolische link die in je /etc/rc2.d/directory staat en verwijst naar /etc/init.d/LTSP. Op het moment dat het niet wil werken, staat op die server dan wel dat bestand /etc/init.d/LTSP en is het ook gebruikt om op te starten? Doe evt. sudo /etc/init.d/LTSP start

Ik vermoed dat je client helemaal geen contact heeft met de server.

Weet je op welke port de server zou moeten luisteren? Stel dat het 3333 is, dan kun je kijken of de server wel luistert met het commando: netstat -an | grep 3333

Je zou dan een regel met LISTEN moeten zien als het proces inderdaad draait.

Succes!
Tukcedo Services - Unix en Linux Consultants
http://www.tukcedo.nl

ldepr

  • Gast
LTSP-client opstart loopt vast bij opstart
« Reactie #2 Gepost op: 2007/03/13, 14:09:29 »
Bedankt voor de snelle reactie, na wat zoekwerk op basis van wat je schreef werkt het nu wel. Wat meer uitleg voor eventuele lotgenoten:

K12LTSP is een LTSP-variant gebaseerd op Fedora (zie www.k12ltsp.org).Die had ik eerst geïnstalleerd, en daarmee kreeg ik zonder bijkomende configuratie een client-pc aan de praat..
Diezelfde pc (die dus als LTSP-server fungeert) had ik daarna opnieuw geformatteerd en dan Edubuntu geïnstalleerd. Volgens wat ik al over Edubuntu gelezen had, zat LTSP daar ook standaard in. Maar daarna lukte het niet zomaar om de client aan de praat te krijgen.
Zoals je schreef, kreeg de client inderdaad nog geen contact met de LTSP-server (op DHCP na, dat lukte wel al). De map /etc/init.d bevat geen bestand LTSP, maar door je suggestie ben ik wel op zoek gegaan naar een manier om LTSP 'aan te zetten'. In een ander item van dit forum (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=195956)  vond ik uiteindelijk dat ik het commando sudo ltsp-build-client moest uitvoeren. Nu kunnen de clients wel aanmelden.