Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [Opgelost] Drivers???  (gelezen 547 keer)

[Opgelost] Drivers???
« Gepost op: 2013/11/03, 13:09:40 »
Na de zoveelste nieuwe installatie omdat ik teveel knoei zit ik met een raar probleem.
Ik heb 12.04 64bit geherinstalleerd met alle restricted extra.s.
Als ik nu opstart en ik kom bij het aanmeld scherm reageren de muis en het toetsenbord niet.
Na enige minuten wel??
De kaartlezer voor de foto,s wordt niet herkend(voorheen wel.)
Deze heb ik niet eerder aan de hand gehad.

Gaarne Hulp


Ronald
« Laatst bewerkt op: 2013/11/04, 13:55:53 door rvanrookhuizen »

Offline palm

  • Lid
Re: Drivers???
« Reactie #1 Gepost op: 2013/11/03, 13:37:44 »
Na de zoveelste nieuwe installatie omdat ik teveel knoei zit ik met een raar probleem.
Ik heb 12.04 64bit geherinstalleerd met alle restricted extra.s.
Als ik nu opstart en ik kom bij het aanmeld scherm reageren de muis en het toetsenbord niet.
Na enige minuten wel??
De kaartlezer voor de foto,s wordt niet herkend(voorheen wel.)
Deze heb ik niet eerder aan de hand gehad.

Gaarne Hulp


Ronald
Doe eens een terminal open na herstart en tik in: dmesg
Of kijk eens in de file /var/log/syslog
Er zouden daar foutcodes moeten te zien zijn

Re: Drivers???
« Reactie #2 Gepost op: 2013/11/03, 13:49:43 »
Er staan inderdaad bij muis descriptors een aantal erros 110.


Zijn dat hardware problemen?

Ronald

Re: Drivers???
« Reactie #3 Gepost op: 2013/11/03, 14:00:11 »
/1-6.1/1-6.1:1.0/input/input12
[  166.356854] generic-usb 0003:1BCF:0007.0003: input,hiddev0,hidraw2: USB HID v1.10 Mouse [USB Optical Mouse] on usb-0000:00:1a.7-6.1/input0
[  166.428291] usb 1-6.3: new high-speed USB device number 5 using ehci_hcd
[  166.749987] Linux video capture interface: v2.00
[  166.805207] uvcvideo: Found UVC 1.00 device <unnamed> (046d:0807)
[  166.819349] input: UVC Camera (046d:0807) as /devices/pci0000:00/0000:00:1a.7/usb1/1-6/1-6.3/1-6.3:1.0/input/input13
[  166.819423] usbcore: registered new interface driver uvcvideo
[  166.819425] USB Video Class driver (1.1.1)
[  167.066212] usb_audio: Warning! Unlikely big volume range (=6144), cval->res is probably wrong.
[  167.066218] usb_audio: [5] FU [Mic Capture Volume] ch = 1, val = 1536/7680/1
[  167.066509] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
[  311.628019] usb 7-2: new full-speed USB device number 6 using uhci_hcd
[  326.740023] usb 7-2: device descriptor read/64, error -110
[  341.956022] usb 7-2: device descriptor read/64, error -110
[  342.172017] usb 7-2: new full-speed USB device number 7 using uhci_hcd
[  357.284019] usb 7-2: device descriptor read/64, error -110
[  372.500019] usb 7-2: device descriptor read/64, error -110
[  372.716016] usb 7-2: new full-speed USB device number 8 using uhci_hcd
[  383.124017] usb 7-2: device not accepting address 8, error -110
[  383.236017] usb 7-2: new full-speed USB device number 9 using uhci_hcd
[  393.644023] usb 7-2: device not accepting address 9, error -110
[  393.644043] hub 7-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 2
ronald@ronald-P5K-EPU:~$

Re: Drivers???
« Reactie #4 Gepost op: 2013/11/03, 14:51:10 »
Kan iemand mij vertellen wat boven staand betekend?

Ronald

Offline jan11000

  • Lid
Re: Drivers???
« Reactie #5 Gepost op: 2013/11/03, 17:06:37 »
Alle hardware aan je usb, 1 voor 1 uitwisselen, en kijk wanneer het weg is.
Misschien weigert een van je usb hardware.
Wat heb je allemaal op je usb zitten?

Re: Drivers???
« Reactie #6 Gepost op: 2013/11/04, 08:58:45 »
Dank voor de hulp.
Ik heb het zelf kunnen oplossen.


Ronald

O,ja   uurtje de stroom er af!!!!!!!!!!!!!!!!! en alles wordt weer herkend.

Re: [Opgelost] Drivers???
« Reactie #7 Gepost op: 2013/11/04, 13:55:34 »
Sorry zet het terug

Ronald