Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Probleempje met BackInTime (KDE-versie) in 13.10 oplossen  (gelezen 446 keer)

Offline erik1984

  • Lid
    • erik1984
  • Steunpunt: Nee
Probleempje met BackInTime (KDE-versie) in 13.10 oplossen
« Gepost op: 2013/10/29, 19:16:41 »
Toch een gevalletje opwaardeerleed (hoewel niet te voorkomen met een verse installatie), BackInTime (hierna BIT) weigert dienst in Kubuntu 13.10, dat wil zeggen de KDE-gui van BIT.

Het probleem wordt hier omschreven: https://bugs.launchpad.net/backintime/+bug/1232694

De oplossing staat er ook en dat was voor mij niet het toepassen van de patch maar de oplossing uit comment #6 https://bugs.launchpad.net/backintime/+bug/1232694/comments/6 Een hekje plaatsen voor regel 237 waardoor dit een commentaarregel wordt en genegeerd door python.

Een tweede probleemp was dat mijn backuplocatie niet meer werd herkend omdat 13.10 blijkbaar een ander aankoppelpunt kiest voor externe media. Vroeger kwamen die in /media nu onder /media/gebruikersnaam. Ik moest BIT dus ook nog even naar de juist snapshots-map verwijzen in de instellingen (het steeksleutelicoontje). Nu werkt BIT weer zoals in 13.04.