Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Cannonball: open source engine voor Outrun (klassiek racespelletje)  (gelezen 1760 keer)

Offline erik1984

 • Lid
  • erik1984
 • Steunpunt: Nee
Cannonball is een herimplementatie van de engine van Outrun (http://en.wikipedia.org/wiki/Outrun) Om het spel daadwerkelijk te spelen heb je ROM-bestanden nodig. Aangezien ik niet weet hoe legaal het is om daar naar te verwijzen geef ik voorlopig alleen een hint verderop.

De GitHub-pagina van het project staat hier: https://github.com/djyt/cannonball/wiki

Instructies om te compileren voor Ubuntu staan hier: http://www.mameau.com/cannonball-for-linux-x86_64i686-tars-compile-guide/

De enige stap waar ik iets heb moeten doen is het bewerken van CMakeLists.txt. De intructies hebben het over het aanpassen van de 11e regel, dat werkte bij mij niet. Wat wel werkte was regel 4 veranderen naar:
set(DCMAKE ubuntu.cmake)Verder moet je gewoon braaf de instructies opvolgen.

Wanneer je de rombestanden niet op de juiste plek hebt zal het programma een lijst geven met bestandsnamen waar je naar kunt zoeken. Zelf heb ik een goed pakket gevonden dat je kunt vinden door in Google te zoeken op "sitdown/upright_ Rev B".

Een irritant dingetje zijn de standaardtoetsen, het spel heeft nogal een rare indeling (bijvoorbeeld 1 om een menu-optie te kiezen en accelereren met z of x). Je kunt in het instellingen-menu de toetsen aanpassen.

Plaatje:

Offline Vistaus

 • Lid
  • vistaus
 • Steunpunt: Nee
Re: Cannonball: open source engine voor Outrun (klassiek racespelletje)
« Reactie #1 Gepost op: 2013/10/22, 20:20:26 »
Oh ja, dat spel herinner ik me nog! Daar heb me suf aangespeeld toen ik jonger was op een oeroude Toshiba-laptop met Windows 3.1 die ik tweedehands had gekregen. Leuk spel was, bedankt voor deze leuke tip! :)

Offline crashit

 • Lid
  • Anderverhaal
 • Steunpunt: Nee
Re: Cannonball: open source engine voor Outrun (klassiek racespelletje)
« Reactie #2 Gepost op: 2013/11/21, 15:21:11 »
Kan me dat spel ook nog herinneren :) Maar ik was meer fan van Lotus (ontwikkeld voor de Amiga, maar ook beschikbaar voor MS-DOS), dat daar weer veel op lijkt :)
"If engineers built buildings the way Microsoft builds operating systems the first woodpecker to come along would bring civilization to its knees."