Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Shared graphics memory probleem  (gelezen 391 keer)

Shared graphics memory probleem
« Gepost op: 2013/10/14, 21:34:21 »
Hallo mensen.

Ik ben een ex-Mac gebruiker en ben overgestapt naar Ubuntu.  Dit bevalt mij goed. Heb Ubuntu zonder problemen geïnstalleerd op mijn nieuwe ASUS notebook waar eerst Windows 8 op stond.

Nu valt er mij een ding op: Mijn notebook beschikt over zowel Intel Ivybridge graphics online als een Nvidia 740m kaart. Alleen als ik bij ¨over deze computer¨ kijk staat er dus Intel Ivybridge online. Hoe krijg ik dit naar Nvidia? Ik merk dat mijn accu sneller op is en de laptop warmer wordt en de fan meer gaat blazen. Ik weet bijna wel zeker dat dit daardoor komt. Want dit had ik bij Windows 8 niet (voor de ene week dat ik erop zat).

Hopelijk kan iemand mij instructies geven, zodat ik zonder problemen kan genieten van de schitterende besturingssysteem !

Offline heir4c

  • Lid
Re: Shared graphics memory probleem
« Reactie #1 Gepost op: 2013/10/14, 21:58:20 »
Open "Software&Updates" via de 'Dash' (UbuntuLogo).
Kies het laatste tabblad voor de stuurprogramma's. (Als er zo geen tabblad is dan moet je via de Dash "Stuurprogramma's" apart vinden)
Staan daar drivers aangegeven?
Tip: https://makkelijkelinuxtips.blogspot.com/p/1.html en http://wiki.ubuntu-nl.org/   Upload-site:http://imgur.com/
be Open be Free be Ubuntu

Re: Shared graphics memory probleem
« Reactie #2 Gepost op: 2013/10/15, 12:16:27 »
Ik heb gekeken maar er staat helemaal niks. Moet ik de driver op de nvidia website downloaden ofzo?

Re: Shared graphics memory probleem
« Reactie #3 Gepost op: 2013/10/15, 12:31:20 »
Je ziet waarschijnlijk geen drivers staan vanwege het hybride systeem met 2 GPUs. Er bestaat een pakket waarmee je handmatig kan schakelen tussen Nvidia en Intel waardoor de Nvidia-kaart niet onnodig hoeft te draaien: https://wiki.ubuntu.com/Bumblebee

Kan je er niet mee helpen verder want heb het zelf nooit nodig gehad. Er zijn wel topics over bumblebee te vinden op dit forum, daar staat misschien duidelijkere uitleg mocht het te moeilijk zijn.