Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: laptop als musicstreamer?  (gelezen 333 keer)

Offline John K

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
laptop als musicstreamer?
« Gepost op: 2013/10/10, 21:29:43 »
Ik heb een oud laptopje staan en wil die middels mijn headphone uitgang aansluiten op mijn audioset. Hoe maak ik een music streamer van die laptop? Welke diensten zijn hier handig voor?

Groet John K

Offline erik1984

  • Lid
    • erik1984
  • Steunpunt: Nee
Re: laptop als musicstreamer?
« Reactie #1 Gepost op: 2013/10/10, 22:44:24 »
Wat bedoel je precies met streamen? Als je over het netwerk de audio wil streamen zou je naar Icecast kunnen kijken. Voor geluid naar de muziekinstallatie vanaf de laptop zou je Music Player Daemon erop kunnen installeren en instellen. Vervolgens kunnen andere apparaten met een MPD client bepalen wat de daemon afspeelt. Met icecast heb ik geen ervaring, met MPD wel. Is zat informatie over te vinden o.a. op dit forum: http://forum.ubuntu-nl.org/tips-trucs/zelfbouw-van-een-piepkleine-maar-fijne-muziekstreamer Hier de 'officiƫle' wiki van het project http://mpd.wikia.com/wiki/Music_Player_Daemon_Wiki
« Laatst bewerkt op: 2013/10/10, 22:47:19 door erik1984 »