Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: OpenSuse start niet op CLI op?  (gelezen 405 keer)

Offline Tod

  • Lid
OpenSuse start niet op CLI op?
« Gepost op: 2013/10/10, 14:07:31 »
Ik heb in het bestand inittab op de regel: id: 3 : initdefault:   Die 5 veranderd in een 3 zodat ik opstart op de cli, alleen start hij niet op de cli op, iemand enig idee?

Offline Vistaus

  • Webteam
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: OpenSuse start niet op CLI op?
« Reactie #1 Gepost op: 2013/10/10, 20:10:48 »
Probeer het eens met een runlevel editor te doen.

Offline Tod

  • Lid
Re: OpenSuse start niet op CLI op?
« Reactie #2 Gepost op: 2013/10/11, 18:37:20 »
Probeer het eens met een runlevel editor te doen.
Heb het nagekeken met een runlever editor via Yast en daar stond het runlevel op 3, wat ik dus al had aangepast maar hij wil niet opstarten op de cli?

Offline jolo

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: OpenSuse start niet op CLI op?
« Reactie #3 Gepost op: 2013/10/11, 20:55:20 »
Ik heb in het bestand inittab op de regel: id: 3 : initdefault: Die 5 veranderd in een 3 zodat ik opstart op de cli, alleen start hij niet op de cli op, iemand enig idee?
De reden daarvan staat in deze hyperlink  http://doc.opensuse.org/documentation/html/openSUSE/opensuse-reference/cha.systemd.html#sec.boot.systemd.basics
Ik refereer naar dit citaat
Citaat
systemd Ignores /etc/inittab
Daaronder staat ook beschreven hoe de default runlevel te wijzigen.
 
Hoofd PC januari 2018 HP Compaq Elite 8300 SFF Windows 10 & Linux Mint 18.3 Cinnamon
PC 2011 Asus P8Z68-V Pro i7 2600K 8 GB RAM GT730 Ubuntu 18.04 testversie 
PC 2007 Asus P5B E6600 2GB RAM 8800GTS  
Notebook 2008 Lenovo ThinkPad R61i 8932GMG 2,5 GB RAM