Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Flash-renderer Shumway wordt opgenomen in Firefox-code  (gelezen 646 keer)

Offline DurQ

  • Lid
Flash-renderer Shumway wordt opgenomen in Firefox-code
« Gepost op: 2013/10/03, 17:04:41 »
Citaat
De ontwikkelaars van Mozilla zijn bezig Shumway, een renderer die Flash-content in swf-containers omzet naar html5, in de Firefox-code op te nemen. De nadruk ligt in eerste instantie op de Android-versie van Firefox en de Windows 8 'Metro-uitvoering'.

Shumway werd in november vorig jaar als experimenteel project door Mozilla uit de doeken gedaan. De renderer moet content in het propriƫtaire Flash-formaat omzetten naar html5. Ook wil Mozilla met Shumway Flash-content kunnen tonen op apparaten die geen Flash ondersteunen en dus niet over een Flash Player beschikken. Door swf-content te kunnen renderen naar open webstandaarden, kan dergelijke content toch getoond worden. Bovendien hoopt Mozilla met een html5-renderer de beveiligingsproblemen waar Flash Player vaak mee kampt, te omzeilen.

Inmiddels heeft Mozilla de eerste code voor Shumway in de Android-versie van Firefox opgenomen, terwijl de alternatieve renderer ook in Firefox for Metro opnemen. In de codebase van Firefox 26 voor de desktop moet ook Shumway ondersteund gaan worden. In de laatste ontwikkelfase, waar nog geen deadline bij wordt genoemd, zou Shumway in alle Firefox-versies volledig zijn opgenomen, en veel populaire Flash-content, zoals games en banners, feilloos kunnen renderen naar html5-code.
Bron

Zou dit kunnen betekenen dat de flash problemen in Ubuntu straks verleden tijd zijn?

[Mod edit: posts samengevoegd en de bron toegevoegd.]
« Laatst bewerkt op: 2013/10/03, 17:33:14 door TopGear »

Offline Pjotr

  • Lid
    • Makkelijke Linuxtips
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash-renderer Shumway wordt opgenomen in Firefox-code
« Reactie #1 Gepost op: 2013/10/03, 18:59:57 »
Veelbelovend.....  :)

Offline Vistaus

  • Lid
    • vistaus
  • Steunpunt: Nee
Re: Flash-renderer Shumway wordt opgenomen in Firefox-code
« Reactie #2 Gepost op: 2013/10/03, 20:10:02 »
Je bedoelt de Flash-problemen voor mensen zoals ik die geen Chrome(ium)-meuk hoeven? Ja, misschien wel. Maar Lightspark timmert ook nog steeds hard aan de weg. Dus wie weet wie er straks eerder gaat zijn... Achja, zolang i.i.g. YouTube en dergelijke sites maar werken dan ben ik blij :)