Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Zichtbaarheid NAS schijf in toepassingen  (gelezen 283 keer)

Offline LtB

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Zichtbaarheid NAS schijf in toepassingen
« Gepost op: 2013/09/15, 23:40:14 »
Meteen toen ik Xubuntu geïnstalleerd had, had het op het bestaande Windows netwerk de computers gevonden, en ook de NAS schijf (een Lacie Network Space 2). Met de bestandsbeheerder kan ik er naartoe bladeren, geen probleem.
Nu heb ik mijn muziek centraal op deze NAS schijf opgeslagen, en vanuit de bestandsbeheerder kan ik nummers door dubbelklikken laten afspelen.
Begin ik met een mediaspeler te starten, om daarna naar de muziek te bladeren, dan zie ik het netwerk in het geheel niet. De ingebouwde  bestandsbladeraar zien er echter hetzelfde uit als de stand allone beheerder.
 Dit geldt voor Audacious, Gmusicbroser,Gnome mplayer, en Parole. ik heb de indruk dat de toepassingen allemaal dezelfde bladeraar gebruiken
In VLC media Player kan ik evt een netweradres intypen, maar daarvoor heb ik nu juist een GUI...

Is er ergens iets instelbaar, dat ik gemist heb?
Leo
(kan slechts onregelmatig met Linux stoeien)
Xubuntu 14-04 op oude laptop (Acer Aspire 9500 2GB/75GB)
Ubuntu 12-10  in Virtualbox op Win dows7 desktop