Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: [OPGELOST]Compatibility mode werkt wel, default niet.  (gelezen 1245 keer)

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
[OPGELOST]Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Gepost op: 2013/06/30, 14:07:42 »
Ik moet voor iemand Linux Mint 13 XFCE installeren op een Acer TravelMate. (waar nu nog Windows 7 op staat)

Als ik opstart vanaf een usb stick krijg ik wel het opstart menu met de verschillende opstart opties te zien.
Start ik op met Default, dan krijg ik een zwart scherm en verder niets. (ook niet na een poosje wachten)
Het lukt wel om in compatibility mode op te starten. (live modus !)

Kan ik nu deze versie ook installeren zonder problemen ?
« Laatst bewerkt op: 2013/07/01, 14:46:05 door henkoegema »
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: LinuxMInt18.3.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #1 Gepost op: 2013/06/30, 15:36:50 »
Ik moet voor iemand Linux Mint 13 XFCE installeren op een Acer TravelMate. (waar nu nog Windows 7 op staat)

Als ik opstart vanaf een usb stick krijg ik wel het opstart menu met de verschillende opstart opties te zien.
Start ik op met Default, dan krijg ik een zwart scherm en verder niets. (ook niet na een poosje wachten)
Het lukt wel om in compatibility mode op te starten. (live modus !)

Kan ik nu deze versie ook installeren zonder problemen ?
Ik denk het wel, maar mogelijk zul je na installatie op moeten starten vanuit de Herstelmodus (Recovery). Indien dat het geval is, doe dan dit in de Recovery (met internetverbinding):
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade
Let op: je krijgt tijdens de updates een paar keer de vraag of je een configuratiebestand wil vervangen. Vervangen is het beste, dus kies telkens Y (of J).

Hiermee krijg je niet alleen alle gewone updates binnen, maar ook een nieuwe kernel. Mogelijk is dat al voldoende om het probleem op te lossen. Zo niet, meld het hier....

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #2 Gepost op: 2013/06/30, 17:05:46 »
Ik moet voor iemand Linux Mint 13 XFCE installeren op een Acer TravelMate. (waar nu nog Windows 7 op staat)

Als ik opstart vanaf een usb stick krijg ik wel het opstart menu met de verschillende opstart opties te zien.
Start ik op met Default, dan krijg ik een zwart scherm en verder niets. (ook niet na een poosje wachten)
Het lukt wel om in compatibility mode op te starten. (live modus !)

Kan ik nu deze versie ook installeren zonder problemen ?
Ik denk het wel, maar mogelijk zul je na installatie op moeten starten vanuit de Herstelmodus (Recovery). Indien dat het geval is, doe dan dit in de Recovery (met internetverbinding):
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade && sudo apt-get dist-upgrade
Let op: je krijgt tijdens de updates een paar keer de vraag of je een configuratiebestand wil vervangen. Vervangen is het beste, dus kies telkens Y (of J).

Hiermee krijg je niet alleen alle gewone updates binnen, maar ook een nieuwe kernel. Mogelijk is dat al voldoende om het probleem op te lossen. Zo niet, meld het hier....

Het was helaas niet voldoende.
In compatibility mode kan ik wel opstarten.
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: LinuxMInt18.3.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino


Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #4 Gepost op: 2013/06/30, 19:04:38 »
Post hier eens een overzicht van de apparatuur:
https://sites.google.com/site/computertip/tipsentrucs#TOC-Maak-automatisch-een-handig-overzicht-van-de-apparatuur-in-uw-computer
(punt 18, rechterkolom)

Het uploaden in .html formaat lukt niet. (hoewel deze het meest duidelijk is)
Heb het dus maar in .txt gedaan.

In html formaat zie ik dat het gedeelte  "display:0  en display:1"  in rood staat.
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: LinuxMInt18.3.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #5 Gepost op: 2013/06/30, 19:08:23 »
Maak eerst eens een archiefbestand (.tar.gz) van het html-bestand. Dan kun je het wel als bijlage posten. Als .txt is het voor mij veel te onoverzichtelijk...
« Laatst bewerkt op: 2013/06/30, 19:10:18 door Pjotr »

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #6 Gepost op: 2013/06/30, 19:30:15 »
Maak eerst eens een archiefbestand (.tar.gz) van het html-bestand. Dan kun je het wel als bijlage posten. Als .txt is het voor mij veel te onoverzichtelijk...

Hier nogmaals.   ;)
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: LinuxMInt18.3.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino


Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #8 Gepost op: 2013/06/30, 22:59:44 »
Start 'm eens op met nomodeset?
https://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld#TOC-Harde-schijf-installatie:-via-de-opstartopties-van-Grub
(punt 1.2, linkerkolom)
Ja, dat helpt inderdaad.    =D

Ik ben er bijna......
Kan ik de resolutie ook nog verhogen ?      :rolleyes:      Ik heb nu 1024X768.

In Ubuntu 10.04 krijg ik een resolutie van 1366x768 (16:9) en daar werkt de Default opstart wel goed.
Maar ik gebruik liever Mint XFCE omdat dat meer op Windows lijkt.  (de pc is bestemd voor m'n kleinkinderen)

Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: LinuxMInt18.3.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #9 Gepost op: 2013/07/01, 00:05:52 »
Het is mogelijk een helderheidprobleem....

Doe eens dit, vanuit de nomodeset-situatie:
https://sites.google.com/site/computertip/geenbeeld#TOC-Verkeerde-schermhelderheid-bij-laptops
(punt 4, rechterkolom)

Daarna zou nomodeset overbodig moeten zijn (en zou de schermresolutie automatisch goed moeten staan).

Offline jan11000

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #10 Gepost op: 2013/07/01, 05:40:02 »
Driver voor je videokaart installeren. Dan heb je meer snelheid en groter beeld.

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #11 Gepost op: 2013/07/01, 06:57:52 »
Driver voor je videokaart installeren. Dan heb je meer snelheid en groter beeld.

Ja, maar welke driver is dat?  En waar vind ik die?
(in Ubuntu 10.04 zit die driver er al in)
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: LinuxMInt18.3.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #12 Gepost op: 2013/07/01, 09:57:08 »
Het is een Intel-kaartje, dus in beginsel hoef je daar niks voor te installeren (tenzij je een nieuwere versie van het Intel-stuurprogje nodig zou hebben, wat ik betwijfel).

Maar zoals ik al schreef in mijn eerdere bericht: waarschijnlijk is het een helderheidprobleem.

Offline henkoegema

  • Lid
    • PA2HO
  • Steunpunt: Nee
Re: Compatibility mode werkt wel, default niet.
« Reactie #13 Gepost op: 2013/07/01, 14:45:17 »
Het is een Intel-kaartje, dus in beginsel hoef je daar niks voor te installeren (tenzij je een nieuwere versie van het Intel-stuurprogje nodig zou hebben, wat ik betwijfel).

Maar zoals ik al schreef in mijn eerdere bericht: waarschijnlijk is het een helderheidprobleem.

En dat was het dus..  Bedankt Pjotr.     =D
Miscere utile dulci. (Ter leering ende vermaeck)
http://www.henk.oegema.com
Registered linux user 520520.  In gebruik: LinuxMInt18.3.  Radio Amateur callsign: PA2HO Interesses: Raspberry Pi & Arduino