Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen unity-lens-shopping in 13.10  (gelezen 883 keer)

Offline testcees

  • Documentatieteam
    • testcees
    • www.testcees.nl
  • Steunpunt: Nee
geen unity-lens-shopping in 13.10
« Gepost op: 2013/06/21, 23:57:40 »
In Ubuntu 12.10 en 13.04 kon pakket unity-lens-shopping worden gewist om (commerciĆ«le "More suggestions") reclame uit te schakelen. In (de testversie van) Ubuntu 13.10 is dit pakket niet meer aanwezig.  In 13.10 kunnen de "Amazon scopes" via Dash --> Applicatie-lens --> Resultaten filteren --> Search plugins worden uitgeschakeld.

Het is (in de huidige testversie) ook mogelijk de ("More suggestions") reclame uit te zetten met een (1) gsettings opdracht:
gsettings set com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes "['more_suggestions-amazon.scope', 'more_suggestions-skimlinks.scope', 'more_suggestions-u1ms.scope', 'more_suggestions-ebay.scope', 'more_suggestions-etsy.scope']"
Dit heeft geen invloed op andere internetzoekresultaten. Wellicht komen er voor de vrijgave van 13.10 nog nieuwe "More_suggestions-" scopes bij, wellicht komt (of is?) er een eenvoudig grafische optie om dit snel in te stellen (anders dan met dconf-editor of individueel via "Search plugins", dat is even onhandig).

p.s. Herstel van deze wijziging is mogelijk met de opdracht:
gsettings reset com.canonical.Unity.Lenses disabled-scopes
Klik links bovenin op Documentatie