Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Psensor geeft geen temperatuur aan op temp1 (niet op te lossen)  (gelezen 515 keer)

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Zojuist Psensor geïnstalleerd maar hij geeft de temperatuur voor temp1 niet aan. Iemand een idee wat er aan scheelt? Of, wat ik moet doen om hem actief te krijgen?
« Laatst bewerkt op: 2013/06/01, 17:03:27 door Harry07 »
Ik gebruik Xubuntu 16.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Psensor geeft geen temperatuur aan op temp1
« Reactie #1 Gepost op: 2013/05/21, 18:03:56 »
Dan heeft je moederbord geen aansluiting voor die.

Dank je Femke.

Hmm lastig, zou graag de temp willen zien om in de gaten te houden of hij niet te heet wordt.

Voor het geval er iemand nog iets mee kan, ik heb een ASROCK 890GX moederbord.
Ik gebruik Xubuntu 16.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)

Offline Cheap Applications

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Psensor geeft geen temperatuur aan op temp1
« Reactie #2 Gepost op: 2013/05/21, 20:44:05 »
Bij het uitmeten van sensors altijd je korreltjes zout klaar hebben liggen, ik heb namelijk ook enkele sensors die niks aan geven. Of gekker, ik heb op een PC de sensor van de videokaart die 6500-7000 graden Celcius aan geeft. Hij heeft alleen geen videokaart.
Maar in het algemeen, al geeft de sensor een temperatuur aan dan klopt deze wel, tenzij deze temperatuur echt te gek is, of deze temperatuur 0 is. Bij 0 is de sensor vaak niet aanwezig/niet goed aangesloten.
Desktop:
Processor: Intel® Core™2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz × 4, Geheugen: 3.9Gb, GPU: nVidia 220GT OS: Windows 7 64 bit / Ubuntu 12.04 64 bit
Notebook:
Processor: Intel® Core™ i7-4700MQ, Geheugen: 8Gb, GPU: nVidia GTX765m (met Optimus) OS: Windows 8 64 bit / Elementary OS Luna 64 bit

Offline Erik Krom

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Psensor geeft geen temperatuur aan op temp1
« Reactie #3 Gepost op: 2013/05/30, 09:05:14 »
Ik heb thuis ook een AsRock moederbord. (Ik weet niet welk type)
Deze heeft exact het zelfde. In de BIOS worden de temperaturen wel gelezen, maar met sensors niet.
Ik ben bang dat het aan het moederbord of de BIOS firmware licht.

Offline Harry07

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Psensor geeft geen temperatuur aan op temp1
« Reactie #4 Gepost op: 2013/05/30, 09:31:37 »
Okay, en dank Erik. Tja, ik had de moed ook al opgegeven om hem te zien te krijgen.
Ik gebruik Xubuntu 16.04LTS

Fijn als je mij indien gevraagd, wilt helpen :)