Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: geen geluid op armada 1750  (gelezen 4023 keer)

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Gepost op: 2006/02/22, 11:37:33 »
zoals titel al zegt :) krijg ik het geluid niet aan de praat op m'n compaq, het geluid staat aan in de bios maar de kaart word precies niet erkend

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #1 Gepost op: 2006/02/22, 21:27:09 »
lsmod | grep snd

Geeft dat uitvoer?

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #2 Gepost op: 2006/02/23, 16:51:11 »
nee, geeft geen uitvoer.
ik weet ondertussen dat er een es1688 geluidskaart in zou moeten zitten mocht dat helpen

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #3 Gepost op: 2006/02/23, 22:22:03 »
De precieze uitvoer van lspci zal meer helpen :)

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #4 Gepost op: 2006/02/24, 11:59:52 »
onderstaand de uitvoer

0000:00:00.0 Host bridge: Intel Corp. 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX Host bridge (rev 03)
0000:00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX AGP bridge (rev 03)
0000:00:07.0 ISA bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ISA (rev 02)
0000:00:07.1 IDE interface: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 IDE (rev 01)
0000:00:07.2 USB Controller: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 USB (rev 01)
0000:00:07.3 Bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 02)
0000:00:11.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1225 (rev 01)
0000:00:11.1 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1225 (rev 01)
0000:01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc 3D Rage LT Pro AGP-133 (rev dc)

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #5 Gepost op: 2006/02/24, 17:13:47 »
Oef... daar staat helemaal geen geluidskaart tussen

Probeer eens: sudo modprobe snd-es1688

Als je daarna geluid hebt heb je mazzel ;)

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #6 Gepost op: 2006/02/24, 19:46:10 »
Heb ik al geprobeert maar helpt niet

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #7 Gepost op: 2006/02/24, 20:30:39 »
Krijg je een foutmelding? Zo nee, wat zijn de laatste 30 regels uit het commando dmesg vlak nadat je dit probeert?

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #8 Gepost op: 2006/02/25, 11:28:30 »
Dag Dennis,

Tot m'n verbazing blijkt het nu wel te werken, ik had ondertussen wel even de nieuwe Alsa drivers gedownload misschien dat dit hielp.
in ieder geval hartelijk bedankt voor je hulp (voor deze en andere :-) )
toch nog even een vraagje, als ik m'n pc opstart moet ik telkens terug dat commando ingeven, kan ik dit automatisch bij opstarten laten gebeuren ?

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #9 Gepost op: 2006/02/26, 09:25:54 »
is er een bestandje in ubuntu zoals in windows het config.sys?

Offline zappa

  • Lid
    • http://www.c3c.be
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #10 Gepost op: 2006/02/26, 11:05:13 »
Linux is nog steeds (en het is maar goed ook) niet echt ge

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #11 Gepost op: 2006/02/26, 11:10:23 »
Voer alsaconf uit in een terminal en selecteer daar je kaart. Vanaf dan zou het automatisch moeten gaan.

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #12 Gepost op: 2006/02/26, 11:20:17 »
nu moet ik altijd sudo modprobe snd-es1688 doen , dit wil ik automatisch laten gebeuren
alsaconf staat er niet tussen, enkel alsactl en alsamixer

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #13 Gepost op: 2006/02/26, 11:24:29 »
apt-get install alsa-utils

Offline Dennis Kaarsemaker

  • Administrator
    • dennis
    • http://www.kaarsemaker.net
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #14 Gepost op: 2006/02/26, 11:40:09 »
echo snd-es1688 | sudo tee -a /etc/modules

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #15 Gepost op: 2006/02/26, 11:46:47 »
@ dennis dit geeft de uitvoer snd-es1688
@kennywest deze zijn blijkbaar al de laatste versie

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #16 Gepost op: 2006/02/26, 11:52:03 »
Tiens, dan weet ik niet waar ik het vandaan heb. De uitvoer snd-es1688 klopt. Nu zou het moeten werken ook na rebooten.

Offline bikkerss

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #17 Gepost op: 2006/02/26, 12:26:41 »
klopt, werkt prima
als ik het goed snap is dus sudo snd-es1688 toegevoegd aan /etc/modules ?

Offline kennywest

  • Lid
    • http://kennywest.blogspot.com
  • Steunpunt: Nee
geen geluid op armada 1750
« Reactie #18 Gepost op: 2006/02/26, 13:05:29 »
Neen. snd-es1688. sudo kan je vergelijken met "run-as Administrator" in Windows. Alleen root kan immers schrijven in /etc/modules en root is Administrator in Linux ;)