Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: range exentender (snelheid ethernet poort)  (gelezen 384 keer)

Offline siegi

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
range exentender (snelheid ethernet poort)
« Gepost op: 2013/05/12, 15:42:26 »
Lang geleden dat ik nog eens wat gevraagd heb hier :)

Ik heb een wndr3700 router van netgear, deze geeft in heel het huis eigenlijk een werkbare snelheid.
Echter zou ik de snelheid op mijn kamer wat willen verbeteren, ik heb hier een laptop met een wireless G kaart, het haalbaar maximum is hier dus een goede 2MB/s,  Ik haal iets van een 1MB/s door de afstand.

Stel dat ik nu een range extender  bijplaats  zoals netgear wn3000rp met ethernet poort, zou ik dan op deze ethernet poort 100MBit/s halen?
Dus 10 MB/s.
Ik reken zo 300Mbit/s tussen router en range extender, gedeeld door 2 aangezien het wifi is en nog wat ruis,  dan zou ik toch 100MBit/s moeten kunnen overhouden.

Natuurlijk kan ik ook een N kaart aankopen,  maar ik hoop op deze manier ook wat de algehele dekking naar boven te helpen. en het kost me ongeveer evenveel als een goede N kaart.
Powerline is voor mij geen optie, aangezien we een driefase voeding hebben, de oplossingen hiervoor bestaan wel maar geven dacht ik ook wat veel snelheidsverlies.