Nieuws:

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: Opgelost: Menu's herstellen  (gelezen 259 keer)

Offline Arend8810

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Opgelost: Menu's herstellen
« Gepost op: 2013/05/09, 23:22:54 »
In mijn menu 'Locaties'  vind ik mijn folders 'muziek' 'afbeeldingen' 'videos' niet meer terug, enkel nog 'persoonlijke map' 'bureaublad' en 'computer'. Wanneer ik een snelkoppeling van een deze maak in mijn persoonlijke map, verschijnt er direct hiervan een icoon op mijn  bureaublad. Hoe kan ik het herstellen dat dit nog enkel in mijn 'locaties' te zien is?

(ik werk met 10.04)
« Laatst bewerkt op: 2013/05/10, 16:17:37 door Arend8810 »

Offline Pjotr

  • Lid
    • http://sites.google.com/site/computertip
  • Steunpunt: Nee
Re: Menu's herstellen
« Reactie #1 Gepost op: 2013/05/09, 23:26:11 »
10.04 LTS krijgt sinds kort alleen nog maar veiligheidsupdates voor die pakketten die voor de server-editie van belang zijn. Daarmee is 10.04 onveilig geworden voor gewoon gebruik (bureaucomputer).

Stap over naar 12.04 LTS via een schone herinstallatie:
https://sites.google.com/site/computertip/herinstallatie

Qua werkomgeving zul je je wellicht beter thuisvoelen bij Xubuntu 12.04, want de nieuwe Unity is niet ieders favoriet:
https://sites.google.com/site/computertip/xubuntu
« Laatst bewerkt op: 2013/05/09, 23:27:51 door Pjotr »

Offline Arend8810

  • Lid
  • Steunpunt: Nee
Re: Menu's herstellen
« Reactie #2 Gepost op: 2013/05/10, 16:16:23 »
10.04 LTS krijgt sinds kort alleen nog maar veiligheidsupdates voor die pakketten die voor de server-editie van belang zijn. Daarmee is 10.04 onveilig geworden voor gewoon gebruik (bureaucomputer).

Stap over naar 12.04 LTS via een schone herinstallatie:
https://sites.google.com/site/computertip/herinstallatie

Qua werkomgeving zul je je wellicht beter thuisvoelen bij Xubuntu 12.04, want de nieuwe Unity is niet ieders favoriet:
https://sites.google.com/site/computertip/xubuntu

12.04 ging te traag en te haperend op mijn 7 jaar oude Aspire, heb hierop 10.04 weer gezet en dat loopt goed, xubuntu ga ik wel eens proberen....
probleem is intussen opgelost via config-editor