Nieuws:

We zijn er weer.

Na lange tijd van afwezigheid zijn we er weer  :laugh:
We hebben alle wachtwoorden gereset, je oude wachtwoord werkt niet meer.Je moet via het "wachtwoord vergeten"-linkje je wachtwoord resetten. Je krijgt hiervoor een mailtje op het adres dat je bij ons geregistreerd hebt.

De komende tijd zijn we nog druk bezig om de rest van de site op te bouwen, dus het kan zijn dat sommige onderdelen (tijdelijk) niet werken.

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.
Heb je de activerings-mail niet ontvangen?

Auteur Topic: netwerk brigde maken  (gelezen 298 keer)

Offline beun92

  • Lid
netwerk brigde maken
« Gepost op: 2013/05/08, 15:02:11 »
hallo mensen,
ik ben nieuw hier en zit met een probleem.
voor school ben ik bezig met project multiserver. alle servers draaien in een vmware omgeving. heel leuk maargoed.

de Wan komt binnen op de ubuntu server en moet via een andere netwerk kaart door gaan naar een switch met daar aan de rest van de servers.
de switch en servers zijn er allemaal al (in de virtuele omgeving)

ik heb nu ubuntu server geinstalleerd en een windows 7 client om te testen.
dit is mijn netwerk configuratie
auto eth0
iface eth0 inet static
address 10.102.70.118
netmask 255.255.255.0
network 10.102.70.0
broadcast 10.102.70.255
gateway 10.102.70.1
dns-nameservers 8.8.8.8 8.8.4.4

auto eth1
iface eth1 inet static
address 192.168.10.2
netmask 255.255.255.0
netowrk 192.168.10.0
broadcast 192.168.10.255
gateway 192.168.10.2
dns-nameservers 192.168.10.2

auto br0
iface br0 inet static
bridge_ports eth0 eth1
omdat er op een andere server een dhcp server komt heb ik het ip adres static in de client gezet.
daar staat de volgende configuratie
ip address 192.168.10.7
subnetmask 255.255.255.0
def. gateway 192.168.10.2
dns-server 192.168.10.2

ik kan dus met de ubuntu server het internet op en gewoon updates installeren maar met de client kan ik dat niet.
ik kan beide poorten pingen van de server maar niet de volgende stap (10.102.70.1)
ik ben nooit een held geweest in netwerking maar nu weet ik neit of het aan het netwerk(configuratie) ligt of aan de linux server.

iemand idee wat er fout gaat?

mvg,

beun